Muntatge amb una imatge de Sergiño Dest atenent la premsa quan encara jugava al Barça. A la dreta, dins un cercle, bitllets de 200 i 500 euros

La jugada mestra del Barça amb la sortida de Sergiño Dest

El FC Barcelona ha fet oficial ahir la sortida de Sergiño Dest al PSV en forma de traspàs permanent

El club blaugrana no ingressa cap euro però s'allibera d'un sou important (gairebé 4 milions d'euros nets) i es reserva un % de futur traspàs.

Una bona notícia per al Barça

Sergiño Dest, amb un contracte d'aproximadament 8 milions d'euros bruts per temporada a l'època de Bartomeu, alliberaria el Barça d'un contracte que estava vigent fins al 2025. Però hi ha una gran notícia en aquest assumpte i és que després d'haver pagat 21 M pel seu fitxatge al seu moment, encara queden una mica més de 3 milions per amortitzar.

Però després de la nova normativa, això ja no computaria en pèrdues ni en el límit salarial, sinó que continuaria comptant com a amortització anual. Aleshores el límit salarial del Barça no es veurà afectat.

La seva estada al Barça

El 2020, després de passar molts laterals per Can Barça després de la sortida de Dani Alves el 2016 i no trobar un substitut a l'alçada, semblava que el Barça havia trobat un lateral amb bons dots i projecció per assentar-se durant uns quants anys. Els seus inicis no van ser dolents però en general les seves dues temporades van ser força decebedora pel que se n'esperava, cosa que va obligar el Barça a enviar-lo cedit a Itàlia.

La seva cessió al PSV

La temporada passada Barça i Psv van acordar la cessió de Dest en què s'incloïa una opció de compra no obligatòria que finalment no es va poder fer efectiva per la lesió del nord-americà. La seva temporada va ser bastant decent ja que va fer dos gols i va donar 7 assistències, jugant als dos laterals.

La seva lesió

Al mes d'abril, Sergiño queia lesionat de gravetat després de patir en un entrenament un trencament al lligament creuat anterior del genoll, i gairebé amb total seguretat, perdent-se el que resta d'any, tornant a principis de 2025 en el millor dels escenaris. Això va fer que el Psv no fes efectiva l'opció de compra que tenia sobre el lateral.

Finalment s'arriba a un acord amb el Barça on Dest arribarà al conjunt holandès lliure i amb un % en cas de venda per al conjunt culer.

El Barça i els laterals

El Barça, que no comptava ni de bon tros amb Dest, es queda amb Koundé i Balde com a laterals fixos i a l'espera de saber si el portuguès Joao Cancelo seguirà aquesta temporada en forma d'una nova cessió.

Sembla difícil que pugui arribar un lateral nou, s'especulava l'holandès Jeremie Frimpong, però sembla complicat ja que el Barça prioritza un extrem i un pivot. De tota manera, caldrà veure quina acaba sent la planificació de Hansi Flick i quins laterals s'acaben quedant, el que és clar és que l'etapa de Sergiño Dest al Barça ha finalitzat.