Muntatge amb una imatge de Jorge Mendes dins un cotxe. A la cantonada superior esquerra, l'emoticona d'una explosió

La jugada de Jorge Mendes que hauria de preocupar al Barça

El club català hauria de tenir en compte la manera de procedir del polèmic representant

Des de molt jove, a Fabio Silva ja se'l veien qualitats que demostraven que podia ser un jugador molt interessant de cara al futur. El futbolista militava al Porto i estava començant a fer els seus primers passos en el futbol professional quan Jorge Mendes, un dels representants més famosos del món futbolístic, va aconseguir apoderar-se de la potestat exclusiva per negociar els propers moviments de Fabio Silva.

Val a dir, que en aquell moment, clubs com l'Atlètic de Madrid i el Juventus de Torí l'anaven darrere i que el Porto acabava de renovar-lo. Aquesta extensió de contracte va suposar que la clàusula de rescissió augmentés fins als 125 milions d'euros, o almenys això és el que pensàvem. A les acaballes del mercat de l'estiu del 2020, el Wolverhampton, club caracteritzat per tenir molts portuguesos a la seva plantilla, va fitxar Fabio Silva per 40 milions d'euros. El jugador, que en el moment del fitxatge ja era més gran, es va convertir en el fitxatge més car de la història del club anglès.

El traspàs va sorprendre més d'un, atès que el preu es considerava exagerat en comparació del que s'ha demostrat fins ara. Tal com hem comentat abans, amb la renovació, la clàusula de Silva augmentava als 125, però el president del Porto va assegurar que, en realitat, era de 10 milions, però l'aparició d'intermediaris va propiciar que el Wolverhampton pagués 40 . Val a dir que aquests es van embutxacar el 25% del traspàs: Mendes va guanyar 7 milions i STV (Soccer Talents Vision) els altres tres. El Porto en va guanyar 30 amb l'operació.

La jugada de Jorge Mendes

Evidentment, Mendes va ser fonamental perquè el preu de sortida quadrupliqués la seva clàusula. Fa gairebé quatre anys de l'operació i Fabio Silva no ha demostrat valer els 40 milions. Després de dues temporades decebedores amb el Wolverhampton, disputant 62 partits, 25 d'ells com a titular, anotant 4 gols i repartint 3 assistències. A més, d'alternar partits amb el filial, l'estiu del 2022 es va cedir mig any a l'Anderlecht , amb què va anotar 11 gols en 32 partits. Al gener, el Wolverhampton, va decidir trencar la cessió per enviar-lo al PSV Eindhoven, amb què va guanyar la KNVB Beker marcant el penal decisiu.

Jorge Mendes llega a Barcelona: "Vamos a ver qué pasa con Ansu"

El primer tram d'aquesta temporada el va jugar al Wolverhampton, jugant 10 partits, 4 com a titular, i anotant un gol. Fa quatre mesos, va sortir cedit per tercer cop en any i mig. Aquesta vegada va anar per anar-se'n al Glasgow Rangers, amb el qual suma 4 gols en 20 partits, 13 com a titular. Fabio Silva va dir públicament que es penedia d'haver anat a la Premier League tan jove. L'encara internacional amb la selecció portuguesa sub-21 va assegurar que la venda va ser una decisió del club. Actualment, només té 21 anys, però ja ha passat per 5 equips.

Segons informen des dels mitjans de comunicació, un cop finalitzi la seva cessió amb el club escocès, tornarà al Molineux Stadium, des d'on, segurament, se'l buscarà una altra cessió o, qui sap, si un possible traspàs. Això sí, es fa molt difícil pensar que el Wolverhampton pugui recuperar la despesa que van fer el 2020.

Caldrà veure si Fabio Silva acaba explotant, tal com prometia als inicis al Porto, però el que és evident és la influència que tenen els agents en els traspassos. Val a dir que Jorge Mendes també és el representant de Cancelo i de João Félix i que té una bona relació amb Laporta, així que el Barça haurà d'estar atent.