MP Brasil

La jove perla de l'Atlètic de Madrid que pot tornar al Brasil

El Flamengo es posiciona per recuperar un talent de l'equip matalasser

El brasiler Marcos Paulo va arribar a l'Atlètic de Madrid l'any 2020 com un dels fitxatges sorpresa de la direcció esportiva del club. L'àrea que dirigeix Andrea Berta va decidir incorporar el jugador procedent del Fluminense a cost zero. Va fer la pretemporada sota les ordres de Simeone, però aviat es va veure que no quallava.

Segons informa Mundo Deportivo, el jugador podria recalar al Flamengo del seu país. Al Mengao podria tornar a recuperar la seva millor versió i l'Atlètic pensa a desfer-se'n. El Flamengo seria una gran opció per recuperar el nivell d'un futbolista deprimit.

Format al Fluminense

Nascut a Sao Gonçalo, com Vinicius Junior, és un extrem amb molta rapidesa i ritme vertiginós. Tot i això, és una mica díscol fora del camp i molt poc compromès en les tasques defensives. Era de preveure que no seria tingut en compte per Simeone, que el va fer disputar únicament 44 minuts en un amistós.

MP ATM
Marcos Paulo el dia de la seva presentació | Atlético de Madrid

Va ser a Sòria, davant el Numància, i el brasiler va jugar la segona part, encara que no va tenir un bon exercici. Va fallar a la tanda de penals, que sent un amistós no se li va donar excessiva importància. A la pretemporada no va tenir minuts i aviat es va decidir que no es comptava amb ell, així que se li va buscar destí.

Famaliçao i Mirandés

El Famalicao portuguès, un club de molt bona relació amb l'entorn de l'Atlètic de Madrid, va ser el destí. El club que dirigeix Idan Ofer, l'accionista israelià del conjunt matalasser, va rebre amb els braços oberts el brasiler. A la temporada 20/21 va disputar 20 partits amb l'equip lusità, on no va convertir ni va anotar gols.

Se'l va tornar a buscar encaix, en aquest cas a Segona Divisió, on va recalar al CD Mirandés. A Anduva va disputar 15 partits anotant dos gols a la categoria de plata amb els burgalesos. Un dels seus gols precisament va ser al derbi davant el Burgos, al Plantío, però els vermells van perdre.

El seu altre gol amb la samarreta jabata va ser a Copa del Rei, al camp del Vimenor, on els castellans van guanyar 0-2. El seu passatge va ser curt i va trobar acomodament al Sao Paulo del seu país.

Tornada al Brasil

A Morumbi, dirigit per Dorival Junior, l'entrenador brasiler en aquesta Copa Amèrica, va jugar 29 partits. Va anotar quatre gols i va fer dues assistències, jugant també competició internacional, a la Copa Sud-americana.

Marcos Paulo és un davanter molt versàtil, que pot jugar per diverses zones del front d'atac. Es pot moure pel centre, pels extrems tant esquerrà com destre i de mitjapunta. La seva posició natural és d'extrem per esquerra, on va jugar 43 partits a tota la seva carrera.

Posseeix doble nacionalitat, així que és internacional per Portugal, on ha jugat amb la sub-18, sub-19 i sub-20 dels lusitans. Amb contracte fins al 2026, els blanc-i-vermells hauran de buscar una solució per a ell.