Iago Aspas, davanter del Celta

Iago Aspas carrega contra el Girona

El 'Príncipe de las Bateas' parla sobre el Girona i el seu 'agermanament' amb el Manchester City

Hi ha diversos adjectius qualificatius amb què inevitablement podem relacionar Iago Aspas. L'ariet gallec és un jugador hàbil, veloç i carismàtic dins del terreny de joc, però també transparent i sincer fora d'ell. Així ho ha demostrat, una vegada més, en una entrevista que ha concedit a MARCA.

Hi ha repassat tota l'actualitat esportiva del seu equip, el Celta, així com el seu rendiment i el nou organigrama de l'entitat de Vigo. També ha parlat sobre la seva retirada, el futur i la creació de l'equip femení celeste. Però en una d'aquestes respostes, ha aprofitat per deixar una petita 'carbassinada' al Girona.

L'entrevistador, en aquest cas, li preguntava pels objectius de l'equip la temporada que ve. Iago Aspas, tan honest com sempre, ha considerat que els celtiñas no estan en condicions de plantejar-se baralla per entrar a Europa. Més aviat ubica l'objectiu a segellar la permanència amb solvència i acabar entre la vuitena i la desena plaça.

Argumentava la resposta basant-se en "la diferència de pressupostos i el repartiment de diners". I prosseguia esmentant l'extraordinària situació del Girona: “Et pot sortir com al Girona, amb aquest suport que té del Manchester City, perquè sinó no podria tenir aquests jugadors”.

Contraarguments a les declaracions de Iago Aspas

Les paraules de Iago Aspas, de fet, han sortit de diversos aficionats futbolers al llarg de la temporada. Però, res més lluny de la realitat, realment només hi ha un futbolista a la plantilla del Girona que és propietat del Manchester City, Yan Couto. Un altre, Sávio, va arribar cedit de l'ESTAC Troyes, un dels tretze equips del City Football Group.

Hi ha dos casos peculiars més, els d'Aleix García i Yangel Herrera, que van jugar primer cedits al Girona procedents del Manchester City. Tot i això, l'entitat gironina els va fitxar després del préstec (gratis i 5 milions, respectivament) i ara ja són a tots els efectes integrants dels de Montilivi.

D'altra banda, Iago Aspas percep un salari anual d'uns 2,9 milions d'euros. Amb aquestes xifres, seria el tercer més ben pagat del Girona, amb pràcticament la mateixa quantitat que els dos primers, Eric García i David López.

Més enllà de tota la polèmica, el 'Príncipe de las Bateas' és a només 2 gols d'entrar al 'top 20' de màxims golejadors històrics de LaLiga. Aquest any, sense anar més lluny, ha anotat 8 gols als 24 duels en què ha pogut participar.