Lesió d'un jugador del Celta

Va jugar al Celta i ara s'ofereix al Barça

Un candidat més a la llista de possibles fitxatges per al centre del camp

Amb Xavi o sense Xavi, el Barça necessita fitxar un migcampista defensiu aquest estiu. Incorporar un jugador que pugui exercir el rol de '5' és una necessitat imperial per als catalans. Així s'ha evidenciat al llarg de la temporada.

La sortida de Sergio Busquets va deixar un buit notable al Barça amb què els culers no han estat encara capaços de bregar. L'estiu passat va arribar Oriol Romeu, però el d'Ulldecona no ha arribat ni tan sols a acostar-se a complir les expectatives. Xavi, doncs, va estar durant molts mesos jugant sense '5', una de les peces més fonamentals de la seva doctrina futbolística.

Després va trobar en Andreas Christensen una solució provisional que ha complert millor del que s'esperava. Tot i això, encara que el danès ha jugat bé, aquesta no és la seva posició natural i no sembla com el centrecampista defensiu titular que tant necessita el Barça. Per això, és inevitable que els culers hagin d'acudir aquest estiu al mercat de fitxatges.

Lobotka, nou postulant

Els favorits de la direcció esportiva ja són coneguts a tot arreu. Jugadors com Joshua Kimmich, Martin Zubimendi o Amadou Onana han anat sonant durant els darrers mesos. També Guido Rodríguez, l'arribada del qual es produiria de forma gratuïta i ja està avançada i a prop de tancar-se.

L'arribada de l'argentí, però, no serà l'única per a aquesta posició. A falta d'un, vindran dos centrecampistes defensius. I els darrers dies s'ha afegit un nou nom a la llista.

No és altre que un vell conegut de LaLiga, Stanislav Lobotka. L'eslovac milita actualment al Nàpols i precisament es va enfrontar al Barça als vuitens de final de la present edició de la Champions League. Va ser, a més a més, un dels més destacats de l'elenc del sud d'Itàlia.

Stanislav Lobotka 2024 - Highlights - ULTRA HD

Segons l'Sport, el Barça estaria interessat ara a tancar el fitxatge, però el Nàpols no pretén deixar-lo sortir tan fàcilment. Els Gli Azzurri tenen fixat un preu base de 50 milions per Lobotka; així que, o Joan Laporta s'acosta a aquesta quantitat, o aigua. El centrecampista, a més, compta amb una longeva vinculació contractual amb els napolitans (fins al juny del 2027, amb possibilitat d'una temporada més).

És evident que el seu fitxatge seria fructífer per a un Barça que necessita un jugador com Lobotka. L'eslovac és baix però corpulent i va bé tant al tall defensiu com a la sortida de pilota. Tot i això, tot apunta que serà un 'vull i no puc' més de l'entitat catalana.