Jorgen Strand Larsen durant una entrevista

El gol que ha canviat el destí del Celta l'any del centenari

La temporada del Centenari del Celta no està sent com s'esperava

A la temporada 2016/17, el Celta de Vigo va estar a punt de tocar la glòria, però va caure eliminat de l'Europa League a les semifinals contra el Manchester United per un global d'un gol a dos. De fet, el davanter centre suec Guidetti va gaudir d'una ocasió molt clara mancant escassos segons perquè es complís el temps afegit. Si l'actual jugador de l'AIK Solna hagués anotat aquest gol, el Celta hauria passat a la final gràcies als gols fora de casa. 7 temporades després, la situació del conjunt gallec és molt diferent, atès que estan lluitant per no perdre la categoria per segon any consecutiu.

La temporada passada, el Celta va arribar a l'última jornada amb opcions de perdre la categoria. La sort més gran que van tenir és que depenien de si mateixos. Val a dir que començaven la darrera jornada en 17a posició amb 40 punts, un més que Valladolid. S'enfrontaven amb un Barça que no es jugava res i que va donar descans als seus millors jugadors. El resultat final va ser de 2 a 1 a favor del Celta amb doblet de Gabri Veiga, que va anotar 11 gols i 4 assistències en 36 partits de lliga, un 35%.

Aquest any, la temporada, que havia de ser molt especial per ser la del centenari, va pel mateix camí, i és que, mancant dotze jornades només hi ha tres punts per sobre del descens. De moment, és dissetè amb 21 punts de 78 possibles. En tota la temporada, només ha guanyat 4 partits.

Va vèncer l'Osasuna i l'Almeria a domicili i va sumar els tres punts davant de Granada i Betis davant la seva afició. Aquest diumenge va deixar escapar l'oportunitat de posar terra pel mig, ja que va veure com el Cadis li remuntava un 0-2 en contra. El gol de l'empat va ser el 90. Precisament, aquest és el problema que ha tingut el Celta aquesta temporada: ha encaixat massa gols en els darrers minuts. Dels 39 gols en contra que ha rebut aquesta temporada a la lliga, 16 van ser a partir del minut 70, és a dir, un 41% dels gols. De fet, tots dos partits contra el Barça els perd en el temps afegit.

I si tenim en compte els gols rebuts a partir del minut 80, el Celta hauria sumat 14 punts més dels que ha aconseguit. Amb Rafa Benítez a la banqueta, els aficionats del Celta esperaven més d'un club que està immers en el centè aniversari. De moment, l'exentrenador del Reial Madrid i del Liverpool es quedarà a Balaídos, però si no guanya divendres que ve davant l'Almeria, és molt probable que el facin fora. Val a dir que el Celta s'ha queixat una infinitat de vegades de l'arbitratge al llarg de la temporada.

El Celta és un equip històric de la lliga espanyola, atès que és l'onzè club que més punts ha sumat en tota la història de la lliga (2078) i també és l'onzè classificat al rànquing de clubs amb més temporades a primera divisió ( 58). Encadena 12 temporades consecutives a primera divisió. Haurem de veure quin és el desenllaç de la competició, però tot apunta que el Celta haurà d'espavilar si no vol arribar a la darrera jornada amb opcions de perdre la categoria per segon any consecutiu. Aquest mes de març serà clau, ja que jugarà contra tres equips que, igual que ell, estan lluitant per no baixar: l'Almeria, el Sevilla i el Rayo Vallecano.