Ferreres al plató de la Sexta

[VÍDEO]: Un aficionat del València s'encara amb García Ferreras al mig del carrer

Va quedar clar que el periodista de La Sexta no és benvingut a la capital del País Valencià

Divendres passat, poc després de les sis de la tarda, començava a cremar la zona exterior d'un vuitè pis situat al barri de Campanar, de la ciutat de València. En pocs minuts, tota la façana de l'edifici de catorze plantats estava envoltat de flames. Immediatament, la policia acordonava la zona per facilitar les feines d'extinció del cos de Bombers de la Generalitat Valenciana, amb dotacions desplaçades de Castelló de la Plana i d'Alacant, a més de la unitat especialitzada de l'Exèrcit.

La tragèdia va acabar amb deu morts i diversos ferits, entre ells alguns bombers. Tres dies després, la unitat científica del Cos Nacional de Policia, juntament amb els pèrits, han pogut inspeccionar l'edifici i han arribat a la conclusió (no definitiva) que l'origen del foc podria estar en un curtcircuit produït en un aparell elèctric. En concret, un tendal. Sigui com sigui, és el pitjor incendi de la història ocorregut a la ciutat de València.

La solidaritat dels veïns de la ciutat llevantina ha estat màxima. Com no podria ser d'una altra manera, s'han bolcat amb els propietaris i els llogaters que han perdut els habitatges i els han facilitat roba, menjar i productes d'higiene personal. L'Ajuntament, la Diputació i la Generalitat també ha habilitat hotels i habitatges perquè els afectats puguin viure fins que no hi trobin una solució definitiva.

Una col·laboració desinteressada que contrasta amb alguns polítics que han viatjat fins al barri de Campanar per transmetre els seus ànims. Cosa que els veïns han considerat interessat i innecessari i que respon a l'únic objectiu de sortir a la foto. És també el cas d'alguns periodistes com Antonio García Ferreras, presentador del programa Al Rojo Vivo, de La Sexta. El periodista va deixar el plató i es va desplaçar fins a València.

Aviat va quedar clar que el cap d'informatius de La Sexta no és ben rebut ni a Mestalla ni a València. Tothom recorda la defensa desmesurada de Ferreras a Vinícius Jr, quan un únic aficionat che va demostrar el seu racisme: "Home, Ferreras, tio, què passa? No et fa vergonya haver-nos dit a tota una ciutat racista? No et va fer vergonya?" Ferreras, fidel madridista i persona molt propera a Florentino Pérez, va abanderar la campanya de "el València CF és racista" o, encara pitjor, "València és racista". I ni els valencians ni els valencianistes perdonen.

L'escena continua. "Ets un caradura de dir-nos racista a tota una ciutat com València! Això és el que ets". L'aficionat, molt enfadat, no cessa. "Tot per quedar bé amb el papi de Florentino, eh? Mare meva. Tanta carrera de periodisme per a això. ¡Pocavergonya!"

Insults racistes a Mestalla contra Vinícius Jr

Els fets van succeir el passat 21 de maig del 2023 durant el partit de Lliga entre el València CF i el Reial Madrid. Un aficionat situat darrere d'una porteria, es va dirigir cap al davanter brasiler i, de manera reiterada, va simular amb gestos els moviments d'un simi alhora que li deia "mico" . El madridisme, començant pel mateix entrenador Carlo Ancelotti, va aprofitar aquest fet lamentable per atacar tota una afició. En aquest sentit, el tècnic italià va assegurar que "tota Mestalla" havia proferit crits racistes.