Míchel i Xavi, entrenadors de Girona i Barça, respectivament

El Girona vol que el Barça li cedeixi un jugador: Resposta unànime de l'afició culer

Diverses negociacions obertes entre gironins i 'blaugranes'

Les portes del mercat de fitxatges estan a punt d'obrir-se i els clubs ja tenen establerts els fulls de ruta per actuar. Un dels equips amb què el Barça mantindrà contacte permanent durant l'època estival és, sens dubte, el Girona. Els presidents de les dues entitats tenen pendents diversos negocis futbolístics i es podrien produir diversos intercanvis de jugadors.

No és cap novetat, per exemple, que el Barça està interessat a aconseguir els serveis d'Aleix García. D'altra banda, el Girona ha mostrat interès per prolongar l'estada d'Eric García i Pablo Torre i recuperar Oriol Romeu. A més, els últims dies Quique Cárcel, el director esportiu, i Pere Guardiola, president d'administració, haurien transmès la voluntat a Joan Laporta d'aconseguir la cessió d'un altre futbolista culer.

El Diario SPORT garanteix que l'equip de Montilivi està per la tasca d'aconseguir la incorporació a mode de préstec Pau Cubarsí. És un dels grans noms del moment i a Girona volen gaudir del seu talent abans que entri del tot al món de la fama.

Pau Cubarsi 2024 - The Perfect Talent | Skills, Passes & Tackles | HD

Pau Cubarsí tornada a Girona?

Cal recordar que abans de posar rumb a La Masia, Pau Cubarsí va passar uns anys de la seva etapa formativa a les categories inferiors del Girona. El defensor, de fet, va néixer a Estanyol, un poble proper a Montilivi. Per això, a l'equip del nord de Catalunya guarden un afecte especial al central del Barça i els encantaria poder gaudir del seu talent durant un any.

Evidentment, cap estament del club blaugrana és favorable perquè aquest moviment es produeixi. Pau Cubarsí, malgrat tenir 17 anys, ja és un jugador fix als onzes del Barça i deixar-lo sortir no és als plans de ningú. L'afició del Barça també ho té clar i a xarxes socials s'han negat rotund a aquesta possibilitat.

Tot i això, Quique Cárcel treballarà per intentar enlluernar tant la cúpula directiva culer com el que sigui el pròxim entrenador del Barça.

Segons la font anteriorment citada, el Girona podria recórrer al seu 'germà' Manchester City per fer-ho. No és cap novetat que el Barça pretén aconseguir el fitxatge tant de Bernardo Silva com de Joao Cancelo. I Pau Cubarsí podria entrar en aquesta operació; recordem que tant els cityzen com els gironins pertanyen al City Football Group.

Pau Cubarsí, una realitat al Barça

Quan Pau Cubarsí va viatjar amb el primer equip del Barça a Dallas a finals de desembre per disputar un amistós davant del Club Amèrica, no sospitava que la seva vida estava a punt de fer un tomb de 180 graus. Aquell partit el va jugar de titular i després, un mes després, va participar durant tota la segona meitat de l'eliminatòria de Copa del Rei davant d'Unionistes de Salamanca.

Les seves grans prestacions en les dues primeres aparicions amb el primer equip culer van ser suficients perquè Xavi li donés un gran vot de confiança. A partir d'aquí, va passar a ser titular indiscutible i fins ara ha pogut disputar 23 duels sota les seves ordres. A més a més, ja ha anat convocat i ha debutat amb la selecció espanyola absoluta.

Amb tot, Pau Cubarsí es postula com un dels pilars fonamentals del Barça a la pròxima dècada. Per això, la proposta de cessió per part del Girona no convenç ningú a l'entorn blaugrana. De moment té contracte fins al 2027, però quan compleixi els 18, el gener del 2025, la seva vinculació amb els blaugrana, en principi, encara es prolongarà més.