Michel en un entrenament

El Girona renova un futbolista clau

L'equip del nord de Catalunya vol mantenir la línia d'aquesta temporada i ja ha blindat una de les peces fonamentals

Pocs adjectius afalagadors resten per correspondre a aquestes alçades al Girona. Tot i que van caure derrotats de forma contundent a l'última jornada de LaLiga, la seva temporada està sent històrica. La més espectacular, amb diferència, dels 94 anys que han passat des de la seva fundació.

Els gironins han aconseguit encapçalar la classificació durant diverses jornades i, de fet, són l'únic equip que està sent capaç de seguir l'estela del Madrid. És precisament l'equip merengue l'únic que ha estat capaç de vèncer-lo des que comencés el campionat. Així doncs, els de Míchel només han caigut derrotats en 2 dels 24 duels disputats i han sumat 56 dels 72 punts possibles.

A més, diversos dels seus jugadors han irromput de manera inesperada i no només han complert les expectatives, sinó que les han superat de llarg. Alguns eren amplis desconeguts a la comunitat futbolera, com Artem Dovbyk o Juanpe, per exemple. Altres, com Paulo Gazzaniga o Daley Blind, ja eren vells rockers i han mantingut un nivell esplèndid.

La rellevància de Paulo Gazzaniga

Encara que la major part dels afalacs se l'emportin sempre els atacants, com sempre passa en aquest esport, és complex comprendre l'èxit del Girona sense Paulo Gazzaniga . Un equip que s'exposa tant com el de Míchel requereix sempre un arquer d'ampli talent. És inevitable que, per aquest tipus de joc, l'equip s'hagi de sotmetre a rebre moltes ocasions en contra.

Tot i que ha rebut 29 gols en els 24 xocs, també és cert que ha aconseguit deixar la porteria a zero en 8 ocasions. És a dir, a 1 de cada 3 partits ha provocat que l'equip no encaixi cap gol. A més, és el segon porter de tota LaLiga que més parades realitza per partit , 3'4, només superat per Filip Jorgensen, del Vila-real.

És gairebé la seva segona temporada a Girona, però l'argentí s'ha adaptat a la perfecció tant a l'equip com a la ciutat. Va disputar el curs passat cedit, procedent del Fulham, i a l'estiu, al quedar-se com a agent lliure, va tornar a signar amb els gironins. En un principi es va comprometre durant dues temporades, però, tanmateix, tan bé està funcionant sota pals que el club català ha decidit prolongar la seva estada dos anys més més.

Paulo Gazzaniga, renovat

Així doncs, club i jugador han decidit mantenir els seus camins units fins al juny del 2027. Als 32 anys, Paulo Gazzaniga està mostrant una de les millors versions que se li recorden ia Girona estan encantats amb ell. "Estic en un moment molt bonic tant professional com personal i estic molt content de poder seguir amb el Girona fins al 2027", deia l'argentí.