Joan Cancelo i Joan Laporta a l'Estadi Olímpic de Montjuïc

Gir en la continuïtat de Cancelo? La nova opció que es planteja el Barça

Joan Laporta i Deco comencen a valorar les diverses opcions per al lateral dret del Barça de la temporada que ve

Un cop finalitzi aquesta campanya i s'obri el mercat estival de fitxatges, el Barça tindrà l'enorme repte de confeccionar una plantilla temible, amb més recursos que l'actual. Per això, un dels punts clau serà determinar quins jugadors són els adequats per habitar al lateral dret de l'equip. Xavi ha patit aquest curs, ja que l'únic LD pur era Joao Cancelo i ha hagut d'anar alternant també Sergi Roberto, Jules Koundé i Ronald Araujo.

Amb tot, l'ideal per a Joan Laporta i Deco seria que el francès i l'uruguaià, si finalment es queden al Barça, no hagin d'abandonar el seu hàbitat natural. Sergi Roberto, per la seva banda, no té pinta que renovarà i, per tant, abandonarà l'entitat aquest mateix estiu. De moment, doncs, només queda l'opció de Joao Cancelo .

Els directius blaugranes ja han esmentat alguna vegada la seva intenció de mirar d'emprendre el fitxatge del lateral lusità. Tot i això, el Manchester City, per ara, no baixa de la seva exigència de 30 milions d'euros i s'augura complex que el FC Barcelona pugui arribar a aquesta quantitat. I, encara que ho intentaran, també estan començant a valorar altres opcions per a aquesta demarcació, com, per exemple, la de Julián Araujo.

Julian Araujo Is Exceptional in Defence & Attack - He Is What Barcelona Needs !

La gran temporada de Julián Araujo

A finals de gener del 2023, el Barça va pagar 4 milions d'euros a LA Galaxy per fitxar el lateral dret, Julián Araujo. El mexicà va arribar a la Ciutat Comtal i va invertir els seus primers sis mesos al filial. Aquesta temporada ja va passar a tenir fitxa del primer equip, però, com que Xavi va considerar que encara requeria polir-se més, se li va buscar una cessió.

Així doncs, va marxar a manera de préstec a la UD Las Palmas a créixer amb un extècnic barcelonista, García Pimienta. I, de moment, la seva evolució resulta notòria. És peça clau a l'elenc pio-pio, on ja ha disputat 21 duels i fins i tot ha anotat dos gols.

Bojan Krkic és l'encarregat del seguiment dels diversos cedits del Barça i, segons el MARCA, els seus informes sobre Julián Araujo són positius. Per això, i per evitar haver d'invertir més diners, la del mexicà és una opció real per integrar el lateral dret blaugrana a partir del curs vinent. Així i tot, Joan Laporta intentarà també obtenir de manera definitiva Joao Cancelo, per així disposar d'alternatives.

Dest, el darrer en discòrdia

Una altra opció, en una situació una mica similar a la de Julián Araujo, podria ser la de Sergiño Dest. El neerlandès està cedit al PSV amb una opció de compra de 10 milions. Tot i això, és elecció de l'equip d'Eindhoven pagar aquesta quantitat i quedar-se amb el lateral o no.

No obstant això, el Barça no contempla Sergiño Dest i, en cas que el PSV no s'ho vulgui quedar, li buscaran una nova sortida. El neerlandès acaba contracte amb l'entitat catalana el 2025 després d'arribar el 2020 a canvi de 21 milions i haver tingut només dues temporades a un nivell decent. Entre el 2020 i el 2022 va disputar 72 duels com a blaugrana, anotant tres gols i concedint quatre assistències.

Així doncs, en aquests precisos instants, Joan Laporta i Deco contemplen Joao Cancelo i Julián Araujo com els seus laterals drets per a la 2024/25.