Álvaro Morata celebrant un gol amb els companys durant un partit amb l'Atlètic de Madrid

L'any de Morata: Redempció al camp i un nou rècord a la vista

El joc del davanter torna a il·lusionar l?afició de l?Atlètic de Madrid

El davanter centre espanyol de 31 anys Álvaro Morata sempre s'ha caracteritzat per ser un atacant que sol fallar massa ocasions clares o que sol marcar molts gols fora de joc. Aquest any, l'exjugador del Reial Madrid viu una grandíssima temporada i està molt a prop de batre el seu rècord golejador. Morata ja suma 19 gols i 2 assistències en 34 partits, 26 com a titular, amb l'Atlètic de Madrid.

És a només un gol d'igualar la seva millor xifra en una temporada, que data del 2021, quan va anotar 20 gols en 44 partits amb el Juventus. Al conjunt matalasser li falten per disputar 15 partits com a mínim, tot dependrà de si aconsegueix remuntar l'Athletic Club a la Copa del Rei i l'Inter de Milà a la Champions League, en les dues eliminatòries haurà de fer front a un 0 -1 en contra .

Així que tot apunta que Morata superarà els 20 gols que va fer amb el quadro italià fa tres anys. Aquesta temporada, el madrileny té una mitjana golejadora d'un gol cada 119 minuts i ha participat directament al 27% dels gols del seu equip. A més, ha disputat el 73,6% dels minuts, és el setè jugador més utilitzat per Simeone, i és el màxim golejador de l'Atlètic de Madrid. A la lliga és el quart màxim golejador amb 13 gols, a tres de Bellingham, que lidera la classificació, ia la Champions League ocupa la mateixa posició , però està igualat a gols amb el primer, Højlund, l'únic que el danès ha disputat un partit menys.

Álvaro Morata All 21 Goals 2023/24 | With Commentary - HD

Aquesta bona temporada podria provocar que fos titular amb la selecció espanyola a la propera Eurocopa. Amb el combinat dirigit per Luis de la Fuente, Morata va anotar 4 gols als 5 partits que s'han disputat des del setembre. Des de la marxa de Luis Enrique, el 19 de l'Atlètic de Madrid és el segon jugador amb més gols, 4, un de menys que Joselu. A més, Morata va jugar en 8 dels 10 partits que va dirigir De la Fuente i en els dos que no va jugar, l'exjugador del Chelsea, va estar assegut a la banqueta. Tot i això, la competència serà elevada, ja que futbolistes com el ja esmentat Joselu, Samuel Omorodion, Isaac Romero o Borja Mayoral estan rendint a un nivell sublim.

Haurem d'estar molt atents, però sí que Morata manté aquesta versió, es fa difícil pensar que es pugui quedar fora de la llista i que no gaudeixi de diversos minuts al torneig. Tal com hem comentat abans, Morata sempre ha estat motiu de burla per la gran quantitat de gols que anota a fora de joc. Aquest any, tot i estar més fi de cara porteria, ha vist com li anul·laven 7 gols per estar en posició antireglamentària, 4 dels quals amb la samarreta blanc-i-vermella.

Cal dir que va començar la temporada marcant un hat-trick de gols en fora de joc en un amistós contra un All Star de la lliga sud-coreana. Tal com confessava en una entrevista amb AS al desembre, Morata va estar a prop de tornar a Itàlia per tercera vegada a la seva carrera. Els millors equips d'Itàlia van trucar a la porta, inclòs l'Inter de Milà, club del qual Morata assegura que té una bona relació amb l'entrenador i el director esportiu. També va tenir la possibilitat d'anar a l'Aràbia Saudita, però la proposta va ser rebutjada. Per Simeone és clau, i així ho va fer entendre en una reunió a l'estiu.