Jugadors de l'Aston Villa celebrant un gol

Un jugador de l'Aston Villa ha estat ofert al Barça

Nou candidat per reforçar el centre del camp

Serà, sens dubte, un dels grans culebrons del mercat. Fins i tot les telenovel·les turques envejaran la trama en què estan submergits els directius del Barça buscant un centrecampista defensiu.

Deco té la missió de trobar un futbolista que pugui exercir al doble pivot, que sigui de tall més aviat defensiu, però que, alhora, tingui arribada. Un 'box to box' de manual, vaja. I tot això, amb un hàndicap força important: la delicada situació financera que travessa l'entitat catalana.

Fins que no arribi el mes de juliol, es tanquin els comptes de la temporada anterior i LaLiga doni la seva aprovació o el seu rebuig, el Barça no sabrà si es pot acollir a la Regla 1:1. Fins aleshores no hi haurà moviments d'entrada ni de sortida al territori blaugrana. Però, així i tot, a la directiva culer ja s'estan començant a preparar per actuar quan arribi la data assenyalada.

Nou candidat per al centre del camp

En aquest ordre d'idees, el Barça, que necessita sí o sí un 5, ha creat dues llistes diferents de candidats a fitxar per reforçar la medul·lar. A la primera llista hi ha els noms la incorporació dels quals suposaria una inversió més gran; per tant només podrien arribar si s'aprova la Regla 1:1. I a l'altra, els que tindrien un cost ínfim o, almenys, assumible per a l'actual economia culer.

I un dels que s'ha afegit recentment per voluntat pròpia a la primera d'aquestes llistes, segons l'Sport, ha estat Douglas Luiz. Els agents del centrecampista brasiler s'haurien posat en contacte amb Deco per intentar oferir-li-ho. Als seus 26 anys, ha signat una temporada excel·lent amb l'Aston Villa i ara pretén fer un pas gegant a la seva carrera esportiva i fitxar per un equip top encara que tingui contracte amb els Villanos fins al 2026.

Tan brillant ha estat el seu curs que, tot i jugar a la posició de pivot, ha anotat 10 gols i ha repartit 10 assistències. Són xifres extraordinàries que demostren el seu potencial. Ha estat una de les peces claus en els esquemes d'Unai Emery, ajudant que l'equip de Birmingham acabés a la quarta plaça i pogués retornar a la Champions més de quatre dècades després.

El seu valor de mercat és de 70 milions d'euros, fet que suposa una dura barrera per al Barça. A més, hi ha molts altres grans equips darrere seu. Sense anar més lluny, les últimes informacions el situen a la Juventus, encara que també l'estima l'Arsenal.