Muntatge amb una imatge de Vinicius al desert obrint els braços. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, imatge de Vinicius posant-se una mà a l'orella

[VÍDEOS] Gestos polèmics de Vinicius a Mestalla i a xarxes: Valencianistes responen

El brasiler ha marcat dos gols però el Reial Madrid ha estat incapaç d'emportar-se els 3 punts de Mestalla

Partit espectacular, pel bo i pel dolent, a l'estadi de Mestalla. València i Reial Madrid van protagonitzar un empat vibrant amb un marcador final de 2-2. Una trobada que, sens dubte, serà recordada tant per la seva intensitat al camp com pels moments que van encendre els espectadors... i Vinicius.

El conjunt valencianista va sortir al terreny amb un pla clar i una execució que els va permetre avançar-se al marcador, gràcies a les anotacions d'Hugo Duro i Yaremchuk abans del munut 30. Tot i això, la resposta de l'equip merengue no es va fer esperar, amb Vinicius Jr. encapçalant la reacció madridista i aconseguint igualar el marcador amb un doblet. Primer abans del descans i posteriorment a la segona part amb un gol que gairebé va ser anul·lat per fora de joc.

El partit també va estar marcat per un homenatge commovedor a les víctimes d'un recent incendi al barri de Campanar, un acte que va unir els assistents en un minut de silenci ple de respecte i solemnitat.

Empat just

En l'àmbit futbolístic, el partit va ser una batalla tàctica on els dos entrenadors, Ancelotti pel costat del Madrid i Baraja pel València, van jugar les seves cartes amb substitucions estratègiques que buscaven inclinar la balança a favor seu. I encara que el Reial Madrid semblava tenir el control en diversos trams del matx, el València es va mantenir ferm, mostrant una defensa sòlida i aprofitant cada oportunitat. Als minuts finals fins i tot va tenir ocasions per marcar el 3 a 2.

El clímax del drama va arribar en els últims segons del matx, quan un gol potencial de Bellingham no va pujar pel xiulet final de l'àrbitre Gil Manzano, desencadenant la controvèrsia. El futbolista anglès va rebre una vermella directa per les seves enèrgiques protestes.

El resultat deixa el líder de la lliga, el Reial Madrid, amb un sabor agredolç, en evitar una derrota però sense aconseguir endur-se els tres punts. Diumenge Girona i Barça es poden acostar a 4 punts i 6 punts respectivament. D'altra banda, València va demostrar que es pot mesurar davant de gegants, defensant casa seva i sumant un valuós punt en la lluita per millorar la seva posició a la taula. Si segueix així, lluitarà per estar en competicions europees.

Una altra nota negativa va ser la gravíssima lesió de Diakhaby. Els jugadors dels dos equips han quedat impressionats en veure la jugada que ha provocat la lesió del futbolista del València. Alguns, com Gayá, fins i tot han plorat per la impressió. En les properes hores es coneixerà l'abast de la lesió, però les previsions no indiquen res de bo.

Vinicius protagonista per diversos motius

Era evident que Mestalla rebria Vinicius amb hostilitat després dels incidents de la temporada passada. El brasiler ha provocat, una vegada més, el públic. En alguns moments s'han encarat directament amb l'afició valencianista amb crits i diversos gestos. La seva actitud ha molestat alguns dels seus companys que li han hagut de demanar que es calmi repetides vegades.

Els seus gestos en celebrar els gols han estat clars com es pot veure en els vídeos següents:

Twitter crema

Les provocacions de Vinicius Jr. han generat polèmica a Mestalla. Una polèmica que s'ha estès en xarxes socials. S'expliquen milers els comentaris, tant a favor com en contra, sobre l'actitud del davanter del Reial Madrid. El mateix jugador ha fet fora més llenya al foc publicant una piulada amb una emoticona de riure.

I com calia esperar també s'expliquen per milers els comentaris de resposta a la publicació de Vinicius. El partit era d'alt voltatge i s'han complert les previsions.