Muntatge amb una imatge de Hansi Flick a primer terme. A la cantonada inferior dreta, la cara de Joan Laporta dins un cercle. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, una ombra negra d'home

Hansi Flick no és prioritari i l'altra opció del Barça per a la banqueta es complica

Continuen els rumors sobre el futur entrenador del FC Barcelona després de l'anunci de sortida de Xavi Hernández

La situació esportiva del FC Barcelona és complicada. La derrota del Barcelona 3-5 contra el Vila-real fa unes quantes setmanes va ser el cop definitiu per a l'equip i per a Xavi Hernández. L'encara tècnic culer va descriure el resultat com una "massa" i va assumir la responsabilitat pels errors comesos durant el partit. La incapacitat de l'equip per mantenir el seu avantatge i els errors defensius subratllen problemes tàctics i de rendiment que necessiten ser abordats.

Immediatament Xavi Hernández va anunciar la decisió de deixar el càrrec d'entrenador del FC Barcelona al final de la temporada actual, després de la derrota esmentada. Ha expressat la seva frustració amb el rol, suggerint que ser entrenador del Barcelona pot ser “cruel” i sentir-se faltat al respecte. Aquesta declaració ressalta la pressió i les expectatives enormes que comporta el lloc, juntament amb els desafiaments que ha enfrontat a intentar reviure l'equip.

Els problemes de Xavi des de la seva arribada

Des de la seva arribada, Xavi es va enfrontar al desafiament de reconstruir un equip que havia perdut la direcció tant en la gestió econòmica com esportiva. El lideratge ha estat clau per intentar canviar la dinàmica de l'equip, però els resultats mixtos i la situació actual suggereixen que el camí cap a la recuperació és complex i ple d'obstacles. S'ha destacat la importància del lideratge adaptable i la necessitat d'establir normes clares i exigències per recuperar la disciplina i el rendiment a l'equip.

Cal reconèixer que l'equip ha millorat des d'aquest anunci, però la decisió està presa. Tot i alguns rumors sobre la possibilitat que el tècnic de Terrassa finalment es quedi, tot està decidit. Xavi marxarà del Barça el 30 de juny. El dubte és saber el nom del substitut. Han aparegut molts noms i de mica en mica la llista es va reduint. El perfil està decidit. Ha de ser un tècnic amb experiència a grans Lligues i amb capacitat per gestionar una plantilla d'un club important com és el Futbol Club Barcelona.

Fins fa pocs dies el principal favorit era Hansi Flick. És sense equip i s'ha ofert. Té experiència a les banquetes i ha guanyat 2 títols de Bundesliga i 1 Champions League amb el Bayern de Munic. Segons informa el diari Sport, hi ha dos factors que el penalitzen. D'una banda, només ha entrenat a Alemanya i de l'altra, i més important, té poca confiança en jugadors joves. I aquesta confiança és la que necessita actualment el Barça perquè futbolistes com Lamine Yamal o Pau Cubarsí es continuïn consolidant.

Roberto de Zerbi passa a ser el preferit, però el seu fitxatge és molt complicat. Amb contracte fins al 2026, si se'n va del Brighton haurà d'abonar - ell o el seu nou equip - 15 milions d'euros. Una xifra que el Barça no es pot permetre, però sí que poden pagar equips de la Premier League amb diners. Liverpool i Manchester United també busquen entrenador i no tindrien problema a abonar aquesta clàusula.

Te explico porque el BRIGHTON es el EQUIPO más divertido de ver/Analisis de De Zerbi

Amb aquest panorama caldrà veure com evoluciona tot i quin és finalment el nou tècnic culer. El club català ja no té marge i aquest cop no pot fallar.