Muntatge amb l'estadi Lluís Companys i Xavi Hernández al centre de la imatge

El gest de Xavi abans de marxar que soluciona un greu problema al Barça

El tècnic egarenc llança un últim missatge d'estima al Barça

L'etapa de Xavi Hernández com a entrenador del FC Barcelona ja és història. El tècnic català fa les maletes després de dues temporades i mitja i de conquerir dos títols: una lliga i una Supercopa d´Espanya.

Xavi va agafar les regnes del Barça a finals del 2021 substituint Ronald Koeman amb la missió de tornar el Barça a l'aparador mundial. Però la calamitosa temporada que ha patit l'equip aquest any unit a les seves polèmiques declaracions a la prèvia del partit contra l'Almeria l'han sentenciat.

Xavi se'n va del Barça després d'haver dirigit 143 partits a l'equip culer, en què n'ha guanyat 90, n'ha empatat 24 i n'ha perdut 29. Cosa que surt una mitjana de victòries del 68'53%.

Xavi se'n va perdonant l'any que li queda de contracte

Però tot això no treu que el Xavi sempre ha manifestat ser un barcelonista més. I el fet de renunciar als 11 milions d'euros de compensació pel seu acomiadament l'honoren. Això sí, Xavi només demana el reemborsament dels 2'5 milions d'euros que va avançar per rescindir amb l'Al-Sadd i els 5'5 milions d'euros del seu staff tècnic.

Amb aquest gest Xavi ratifica el que ja havia manifestat en paraules fa uns dies quan va assegurar que: "No seré un problema" que va repetir una vegada i una altra quan se li preguntava per la seva liquidació.

I així ha estat, Xavi marxa del club condonant molts diners a l'entitat culer que, a més, ajudarà a facilitar la contractació del nou tècnic, l'alemany Hansi Flick.

La contractació de Hansi Flick

L'entrenador teutó va aterrar aquest dimarts a la ciutat comtal acompanyat del seu agent, Pini Zahavi, amb qui Joan Laporta ja va tenir uns primers contactes fa tres mesos a Barcelona.

Flick sempre ha estat una aposta de Laporta. Ha estat el preferit per al president que admira l'escola alemanya de futbol que encarna Hansi Flick, la qual destaca per una gran pressió a camp rival, transicions ràpides i finalitzaació a l'àrea amb pocs tocs.

Flick s'espera que sigui presentat oficialment aquest dimecres, on signarà el contracte que el vincularà amb el Barça i que li permetrà percebre 3 milions d'euros anuals, més un bonus d'1 milió per guanyar la Champions i 750.000 euros per conquistar la lliga.

Els acomiadaments de Koeman i Quique Setién

L'acomiadament de Xavi contrasta molt amb les rescissions de contracte d'altres tècnics recentment. Un d'ells, l'anterior entrenador, com va ser Ronald Koeman. El tècnic neerlandès va cobrar 12 milions d'euros i només va perdonar 2 milions d'euros al club .

Més crítica va ser la rescissió de l'entrenador càntabre, Quique Setién, que va demanar al club per no abonar-li els diners que li corresponia pel seu acomiadament. El Barça el 2021 patia una situació econòmica decadent i va haver d'acabar pactant amb Setién el pagament dels seus acomiadaments en 6 terminis.

L'adéu de Xavi Hernández del Barça deixa llums i ombres, però l'entrenador català ha estat en el seu últim gest a l'altura d'un gran barcelonista i llegenda que és de l'entitat culer.