Jugadors de Las Palmas celebrant un gol

García Pimienta vol per al Sevilla un vell conegut de l'UD Las Palmas

Ha jugat tota la seva carrera a l'elenc 'pio-pio'

A Nervión tenen nou projecte. Després de dues temporades irregulars en què el drama ha protagonitzat més nits que la gresca, aquest estiu canviaran moltes coses al Sánchez-Pizjuán. Víctor Orta, el director esportiu, està per la tasca de reestructurar l'equip perquè el Sevilla pugui tornar a ser aquell club gran que lluitava per entrar a la Champions.

Per això, el primer pas ha estat escollir un entrenador que pugui guiar l'equip a un objectiu tan ambiciós. I l'elegit ha estat un García Pimienta que ha fet grans coses des que va abonar el filial del Barça per fer front a una nova aventura a Las Palmas. El curs passat va aconseguir l'ascens a Primera i en el present la permanència, encara que fins i tot va arribar a coquetejar amb llocs europeus en algun tram de la temporada.

I el tècnic català ja ha pres les seves primeres decisions pel que fa a la confecció de plantilla. L'ex del Barça recolza la idea de la direcció esportiva de dur a terme una rentada de cara del vestidor i fins i tot ha fet un pas més enllà i ja ha proposat un possible fitxatge. Diversos mitjans de Gran Canària garanteixen que el Sevilla, a mercè de García Pimienta, va després dels passos de Kirian Rodríguez.

L'oferta per Kirian Rodríguez

Aquestes mateixes fonts apunten que, encara que la seva clàusula de rescissió és de 30 milions d'euros, Las Palmas acceptaria negociar per la seva venda. El Sevilla, per part seva, està disposat a invertir la meitat d'aquest preu, 15 'quilos'. I per emprendre el fitxatge, García Pimienta haurà de convèncer el mateix Kirian Rodríguez, que té contracte amb l'elenc canari, l'únic en què ha jugat en tota la seva carrera, fins al 2028.

La campanya que ha realitzat el centrecampista, la seva primera a Primera, ha estat de molt prestigi. Ha estat peça fonamental en els esquemes de García Pimienta, que ha comptat amb ell en 37 dels 38 partits de LaLiga. I l'únic que s'ha perdut ha estat perquè li tocava complir sanció per acumulació de grogues.

Amb els seus 6 gols anotats a LaLiga, ha estat el màxim anotador de la 'Unión Deportiva'; i això que no integra la línia d'atac, sinó que abraça la posició de migcentre ofensiu. A més, va ser elegit com el millor jugador de la competició al mes de maig. Fins i tot va estar a la prellista de Luis de la Fuente per a la convocatòria de l'Eurocopa.

Per tot això, García Pimienta hi veu en ell un futbolista diferencial que es pot convertir en un dels líders del nou Sevilla. Té 28 anys i mai no ha sortit de la UD Las Palmas, amb qui precisament va renovar el febrer d'aquest mateix 2024.