Cotxe de Fórmula 1

El “drama” de la F1 a Barcelona

Els carrers de Barcelona s'ompliran de monoplaces

El proper 19 de juny es produirà a Barcelona ciutat un esdeveniment automobilístic important i molt interessant. Un espectacle on cotxes de F1 faran una exhibició pels carrers de Barcelona, espectacle que molts han aprofitat per abocar el seu odi a tot lo que tingui relació amb el món de l’automoció. Són els del “no a tot”, No a l’energia nuclear, no als parcs eòlics, no a la industrialització, no al turisme(cap tipus de turisme), no als cotxes, etc.

Algú que no estigui ficat en aquest món pot pensar que fer córrer vehicles de F1 pels carrers d’una ciutat és quelcom inventat ara per fer negoci publicitari, però això és bastant antic, més que els propis circuits. A Catalunya hi ha curses de nivell internacional des del 1908, i fins el 1975 s’havien organitzat carreres de motocicletes i cotxes en els circuits urbans de Pedralbes i Montjuïc, utilitzant carrers i avingudes del dia a dia. A nivell internacional tenim l’exemple de Montreal, al Canadà, on es fa servir com a circuit la Illa de Notre Dame o el mític circuit de Mònaco.

Diferents fotos sobre la F1 a Barcelona
Formula 1 a Barcelona | Google

Si bé podem entendre la molèstia dels veïns, cal destacar que és quelcom puntual i a canvi genera ingressos a la ciutat i rodalies. Molts diran que no val la pena pel que (suposadament) comporta, però no és motiu com per llençar l’odi vist aquests dies a les xxss a tot el que sigui generador de riquesa, en major o menor mesura, ja sigui la F1, la Copa Amèrica, el Mobile, etc. Cada cop que es presenta un esdeveniment similar surten els mateixos amb el “No a tot”, això sí, sense cap proposta raonable a canvi, senzillament prohibir-ho tot.

Obrim-nos una mica, es tracte de buscar un punt mig per a què tothom s’hi pugui sentir còmode, fer que el país sigui un punt d’interès mundial i que tothom vulgui venir a fer congressos, presentacions o espectacles que tinguin impacte econòmic positiu directe.