Conan Ledesma, porter de l'elenc gadità

La ganga per a molts equips de Primera amb Conan Ledesma (Cadis CF)

L'arquer argentí podria sortir cedit de l'elenc gadità

Pocs punts en positiu es poden obtenir en una temporada quan es consumeixi el descens. Però al Cadis sí que han pogut presumir de disposar d'un arquer que ha complert amb escreix. I no només aquest any, sinó en els quatre en què ha defensat la porteria gaditana.

El porter argentí, per exemple, ha estat el setè porter que més aturades ha realitzat al llarg de la 2023/24. Fins i tot ha aconseguit deixar la porteria a zero en nou ocasions dels 37 duels que ha disputat. Són mèrits ressenyables tenint en compte la fragilitat defensiva que ha mostrat el Cadis.

I amb les seves grans actuacions, Conan Ledesma s'ha guanyat l'afecte de tota la parròquia de la 'Tacita de Plata', i s'ha convertit fins i tot en un dels ídols. Però ara, no obstant això, després d'haver perdut la categoria, podria marxar del Cadis gràcies a una clàusula 'secreta' del seu contracte que ha revelat Relevo.

La clàusula secreta de Ledesma

Quan va renovar amb l'entitat andalusa l'estiu passat, en la nova vinculació es va incloure una clàusula que permetia a l'argentí abandonar el club en condició de cedit si es produïa el descens. Ho podria fer, això sí, a canvi d'un desemborsament de 750.000 euros i sempre que el nou equip pagués la seva fitxa d'1 milió anual de manera íntegra.

Això obre la porta a molts equips de LaLiga que s'estaven plantejant incorporar-lo. A més, si els clubs interessats prefereixen un fitxatge total en lloc d'un préstec, la seva clàusula de rescissió ha baixat de 10 a 5 'quilos'. De moment, però, els gaditans no han rebut cap oferta formal per ell.

D'altra banda, Conan Ledesma tampoc no ha mostrat la seva voluntat de marxar encara. Així ho va assegurar el president del Cadis, Manuel Vizcaíno: "De moment ningú m'ha dit que se'n vulgui anar".

L'argentí té contracte vigent fins al 2026, tot i que, atès el seu cartell a la lliga espanyola, s'augura complex que es quedi a Segona. Així i tot, per ara els equips que han mostrat interès provenen tots dos de Sud-amèrica. Són el River Plate i algun equip del Brasil, tal com assegura el mitjà anteriorment esmentat.

En els seus quatre anys a terres gaditanes, Conan Ledesma ha disputat 138 duels, dels quals ha aconseguit una clean sheet en 43 (31,16%). En total ha rebut 191 gols. Ara, als 31 anys, podria vestir la tercera samarreta de la seva trajectòria després d'haver-se enfundat prèviament les de Rosario Central, el seu club formatiu, i Cadis.