Jugadors del Manchester City en un amistós al Japó

Un futbolista del Manchester City s'ofereix al Barça

S'apropa el fitxatge d'un centrecampista

Joan Laporta, Xavi Hernández al seu moment, els aficionats i la premsa catalana ho han repetit incansablement al llarg de la temporada: el Barça necessita un centrecampista defensiu. És la gran prioritat al mercat estival de fitxatges i Deco i la resta de la direcció esportiva ja estan valorant diverses opcions. A hores d'ara, els esforços més grans estan centrats a tractar que no s'esfumi l'opció de Guido Rodríguez.

Tot i això, la de l'argentí, en cas d'acabar concretant-se, no seria l'única incorporació que faria el Barça per a aquesta demarcació. Per això, continuen treballant paral·lelament en altres opcions. I una d'elles els ha arribat gairebé sense esforçar-se, ja que ell mateix s'ha ofert a l'equip blaugrana, segons informa l'Sport.

Parlem de Kalvin Phillips, un descart de Pep Guardiola que ja va estar a prop de recalar al Barça en el passat mercat hivernal. Tot i això, el límit salarial culer només permetia incorporar un futbolista al gener i Deco es va decantar per Vitor Roque. El centrecampista anglès, doncs, va marxar al West Ham, on ha tingut sis mesos molt productius.

Kalvin Phillips, opció real per al Barça

Encara que té contracte amb el Manchester City fins al 2028, la realitat és que no sembla com un futbolista important en els esquemes de Pep Guardiola. Per això, Kalvin Phillips vol buscar-se nou equip i, si pot ser, fora d'Anglaterra. Des que va arribar a l'elenc cityzen el 2022 a canvi de gairebé 50 milions d'euros, gairebé no ha pogut participar en 911 minuts, on ha anotat un gol i no ha repartit cap assistència.

En la cessió de sis mesos al West Ham sí que s'ha retrobat amb les millors sensacions i ha estat determinant. Encara que, això sí, als 28 anys, encara no ha tornat a ser l'extraordinari centrecampista que va demostrar ser al Leeds. Allà va arribar en edat de Cadet, amb 15 anys, el 2010, i va estar fins al 2022 després d'haver disputat 234 partits amb el primer equip.

A Kalvin Phillips, doncs, li agradaria tancar definitivament la seva aventura a l'Etihad i marxar traspassat, però tampoc descarta tornar a sortir cedit; sobretot, si és el Barça. A l'entitat catalana, però, encara que són sabedors del desig del jugador, prefereixen ser una mica més prudents i esperar a veure com evoluciona el mercat. Sobretot, estan pendents de veure si finalment es poden acollir a la regla de l'1:1.