Xavi Hernández i Vitor Roque

Frase demolidora de l'agent de Vítor Roque contra Xavi Hernández

André Cury descarta una cessió i mana diversos encàrrecs a Xavi ia la premsa

El fitxatge de joves promeses sud-americanes és sempre un risc màxim que els clubs europeus s'han obstinat a prendre. La il·lusió preval sobre el seny i es desemborsen quantitats insospitades de diners per futbolistes que comencen a destacar, especialment a la lliga brasilera. Això mateix va fer el Barça el mes de gener passat, quan va decidir que, malgrat la seva delicada situació financera, era adequat invertir 31 milions (més 31 variables més) en Vitor Roque.

'Tigrinho' va aterrar a la Ciutat Comtal després de deixar bons 'highlights' amb l'Athletico Paranaense i la parròquia culer va sospitar que havien fitxat un jugador que marcaria època. No obstant això, de moment, no ha estat així; més aviat tot al contrari. Vitor Roque no s'ha guanyat la confiança de Xavi amb les seves primeres actuacions i amb prou feines ha pogut participar en 310 minuts repartits en 13 partits; només dos com a titular.

Amb tot, la premsa especialitzada actualment del Barça començava a divulgar que el club català encara no havia perdut l'esperança, però que considerava adequada l'opció de buscar-li una cessió. I, per si la situació no fos tensa ja a les últimes setmanes, això va acabar per fer explotar André Cury, l'agent del jugador. El representant, en declaracions a RAC1, es va encarregar de mostrar malestar amb l'actitud del tècnic culer.

L'agent de Vitor Roque sobre Xavi

"Vitor Roque ha de tenir més minuts i ningú entén per què no els hi donen, Xavi mai ha parlat amb el jugador i no entenc aquesta situació. Ha donat minuts a Fermín, Cubarsí i Lamine Yamal, i a Vitor Roque no; no m'ho explico", va començar proclamant el brasiler.

Però la seva senyalització a Xavi no va quedar aquí: "Tinc la certesa que Vitor serà un gran jugador, però si el Barça no ho deixa -el club, l'entrenador o no sé què passa internament-, haurem de buscar un altre camí". I van començar les amenaces sobre abandonar el club si la situació no canvia: “Teníem altres opcions per guanyar el doble, però si el club decideix que no es pot quedar, sortirà venut. Hi ha molts equips interessats en Vitor Roque, si el club no dóna espai a Vitor haurem de mirar una solució; o es queda o surt traspassat, no una cessió”.

A més de tallar de soca-rel la possibilitat que l'atacant brasiler en surti cedit, André Cury també va aprofitar per criticar l'entorn del Barça. Ho va fer comparant la situació del seu representat amb la de Vinicius. “A Barcelona hi ha molta premsa que parla ximpleries, dóna les xifres dolentes i diuen coses que no són veritat. Tot això no ajuda; mira el que ha passat amb Vinicius al Reial Madrid. Ha trigat dues temporades i mitja per jugar i ara mira. Aquí a Barcelona, en dos mesos ja es crea un embolic i la gent vol matar en comptes d'ajudar”, va lamentar.

Així, doncs, el nom de Vitor Roque s'augura com un dels grans culebrons de l'estiu a Can Barça. La realitat és que, encara que és cert que encara no ha disposat de gaires oportunitats per demostrar, quan les ha tingut no ha estat gens determinant. Ha anotat únicament dues dianes i fins i tot ha vist una cartolina vermella.

És evident que Xavi, en aquests moments, no compta en absolut amb ell i advocaria per buscar-li una cessió perquè es pugui acabar d'adobar. Tot i això, això ja ha quedat clar que no serà viable i ara als despatxos del Camp Nou tenen un dilema enorme sobre com actuar. Cal recordar que el brasiler és la gran aposta del director esportiu, Deco.