Qui no voldria ser Ona Batlle en una altra vida? La futbolista catalana ho ha guanyat pràcticament tot en la seva carrera esportiva. El primer any al Barça ha triomfat: una Lliga F, una Copa de la Reina, una Supercopa d'Espanya i una UEFA Women's Champions League. I, a més, amb la selecció espanyola, a l'estiu del 2023, va ser una de les integrants del primer equip femení que aconseguia proclamar-se campió del món; també va conquistar la UEFA Nations League.
Per tant, es podria dir que a Ona Batlle només li resta aconseguir dos títols per tancar un cicle personal d'or. Un és el dels Jocs Olímpics, ja que aquesta és la primera participació històrica per a una selecció espanyola femenina de futbol. I l'altre gran títol que se li continua resistint al combinat nacional és l'Eurocopa.
Abans de posar rumb a la Vila Olímpica de París, les futbolistes van poder gaudir d'unes petites vacances molt més que merescudes. Amb l'alegria recent d'haver conquerit la tercera Champions de la història del Barça, la primera al palmarès particular, Ona Batlle va decidir posar rumb a un destí paradisíac. Va passar uns dies a Cuba.
Començament immillorable
Com que és el debut històric en uns Jocs Olímpics, les futbolistes s'ho estan prenent molt de debò: volen la glòria i batallaran per penjar-se la medalla d'or. Aquesta generació s'ho mereix i estan preparades per brindar aquesta alegria a la societat espanyola. I el camí no va poder començar de millor manera.
El dijous 25 de juliol es van enfrontar al primer partit de la fase de grups al Japó, la selecció més complexa en aquesta ronda inicial. Les nipones van ser les úniques capaces de vèncer les espanyoles en l'últim Mundial, que va acabar conquistant l'equip nacional entrenat en aquell temps per Jorge Vilda. Per això, les asiàtiques mereixien un respecte màxim i absolut: i així s'ho van prendre les espanyoles.
Va començar guanyant l'elenc entrenat per Futoshi Ikeda amb un gran llançament de falta directa de la jove Aoba Fujino. Tot i això, no trigaria gaire Aitana Bonmatí a fer de les seves i posar la igualada a l'electrònic. Ho va fer gràcies a una gran assistència d'Athenea del Castillo.
Després, quan ja ens endinsàvem al tram final, Mariona Caldentey va posar la brotxa d'or a una gran segona meitat de la selecció de Montse Tomé. Assistida per Aitana Bonmatí, es va forjar una esplèndida acció individual que va acabar manant amb rosqueta al pal llarg. Impossible per a Ayaka Yamashita.
Ara, doncs, a la selecció espanyola li queda mesurar-se amb una també perillosa Nigèria el diumenge 28 de juliol i amb una incerta Brasil dimecres 31. Els vuitens de final s'emeten als Jocs Olímpics i es passa directament als quarts de final. A aquesta ronda arriben les dues primeres classificades de cadascun dels tres grups i les dues millors terceres.