El depor vol novoa

El fitxatge que el Deportivo vol fer al Leipzig

El conjunt corunyès busca la tornada d'un jugador del planter que se'n va anar fa cinc anys

El Deportivo de la Corunya, després d'aconseguir l'ascens a la Lliga Hypermotion, vol fer un equip competitiu. La idea dels rectors corunyesos és apostar fort per recuperar el lloc que li pertany dins del futbol professional. Després de dos anys al desert, en una categoria que per història i per massa social no pertany al Dèpor, busquen un cop a taula.

S'han fixat en un jove futbolista amb molta progressió, que pertany al RB Leipzig, però que és corunyès. El planter del Deportivo a més, es tracta d'Hugo Novoa, el de Bertamiráns té un any més de contracte amb el Leipzig. Aquesta darrera temporada ha estat cedit al Vila-real B, amb una opció de compra de 3 milions d'euros.

Fernando Soriano decidit a licitar per Novoa

Una operació de difícil encaix, explica La Voz de Galicia, però és un desig de la direcció esportiva blanc-i-blava. A Abegondo va créixer i al noi li atrau la possibilitat de tornar a casa, amb la família, amb la gent, d'un equip que va marxar el 2019. Fernando Soriano, el director esportiu esportivista, ja ha posat en marxa l'operació.

S'han produït els primers contactes amb el RB Leipzig per estudiar la viabilitat de l'operació, una vegada tenen l'ok del futbolista. El gallec vol tornar a Riazor, del qual va haver de marxar als 16 anys per formar-se i aprendre a l'equip de Red Bull. Cinc anys més tard, el seu desig és apostar pel projecte d'un equip que té molt d'afecte.

Tot dependrà de les condicions que li posi el Leipzig, però per Corunya tenen clar que si no ve aquest any, arribarà el proper. El jugador ja va passar per la Segona Divisió amb el Vila-real B, on està cedit fins al 30 de juny del 2024.

Recanvi necessari per a Ximo i París

Tot i que és una aposta interessant, des de Vila-real ja han dit als alemanys que no pensen executar els 3 milions de la compra. Així es pot obrir la tornada al RC Esportiu de la Corunya, Imanol Idiakez vol l'arribada del jugador del planter. Ximo Navarro i Paris Adot tenen 34 anys i urgeix un reforç per la banda dreta, que rejoveneixi la posició.

Hugo Novoa va disputar aquest any 11 partits amb el Vila-real B en segona, al qual va arribar al mercat d'hivern. Va començar la temporada com a cedit a l'Utrecht holandès, on només va disputar sis partits, cinc d'Eredivisie i un de Copa Holandesa.

La seva posició és de lateral dret, encara que pot jugar com a extrem si cal, el seu valor de mercat és 5 milions d'euros segons TRANSFERMARKT . A dia d'avui és el jugador 220 de més valor a la posició de Lateral Dret per a aquesta web.

Va coincidir a Basilea amb Calafiori

L'any passat va arribar a semifinals de Conference League amb el Basilea suís, on va estar cedit i va tenir com a company Riccardo Calafiori. Titular amb Itàlia a l'Eurocopa i amo absolut d'aquesta banda dreta de l'equip suís.

El Deportivo està decidit a recuperar el seu jugador del planter i espera poder arribar aviat a un acord amb el Leipzig.