Fabrizio Romano Benitez

Fabrizio Romano anuncia l'objectiu de l'Atlètic de Madrid a la porteria

Els matalassers volen un porter que supleixi la possible marxa de Moldovan

Estava clar que les declaracions d'Horatiu Moldovan a la premsa del seu país portarien molta cua a l'Atlètic de Madrid. El porter romanès, que no va tenir minuts a l'Eurocopa de seleccions, a la prèvia del torneig, va advertir que el seu rol no és ser suplent. Unes declaracions que no van caure bé al si de l'Atlètic de Madrid i de les quals després el porter es va retractar.

Els matalassers temen una marxa del seu segon porter i que la meta quedi sense competència per a un Jan Oblak, que tampoc no té tan clara la seva permanència a l'Atlètic. Segons una informació del periodista especialitzat en el mercat de fitxatges, Fabrizio Romano al compte de X, l'Atlètic parla amb l'entorn del porter Walter Benítez.

18 porteries a zero a Holanda

Walter Benítez té 31 anys i juga al PSV holandès, recentment campió de l'Eredivisie amb l'escaire d'Eindhoven. Va arribar a Holanda procedent del Niça francès, d'on va aterrar amb la carta de llibertat. Va ser l'any 2022; el seu valor de mercat aleshores era de 14 milions d'euros.

Benitez PSV
Walter Benitez és una opció per a l'Atleti | XCatalunya, Canva Pro

Aquesta temporada, a les ordres de Peter Bosz, va disputar 33 partits rebent 20 gols, amb 18 porteries a zero a 2965 minuts de l'Eredivisie. Amb semblants números, era difícil no endur-se el títol; els d'Eindhoven van arrasar aquest any.

Ara el porter argentí, davant de la proposta de l'Atlètic de Madrid, es debatrà entre seguir en una porteria on és un fix o anar a competir amb Oblak. L'eslovè, que és un dels millors del món, no ha tingut la seva millor temporada: va patir 68 gols en contra, la xifra més alta que mai hagi rebut com a porter des que és al futbol espanyol.

Oblak és intocable per a Simeone

Per Simeone, Oblak és intocable i Benítez seria un substitut de garanties per si no arribés a estar disponible. Al club es té clar que Iturbe és el porter del futur i no se'l vol forçar. Mentres que, si arriba una proposta interessant per Horatiu Moldovan, s'escoltarà sense problemes i tenint en compte el desig del jugador d'abandonar Madrid.

Walter Benítez es va formar a les inferiors del Club Atlètic Quilmes, sota el comandament d'un altre vell conegut de Simeone, Marcelo Pontiroli. Benítez va fer el salt al Niça francès, on va estar cinc temporades, fins que li va arribar l'oportunitat d'emigrar a Holanda. Fa tres anys que el PSV és campió de Lliga en una oportunitat, de copa en una altra i de Supercopa en dues més.

El porter romanès es troba de vacances fins al dia 24, que és quan s'hauria de reincorporar a files blanc-i-vermelles. Moldovan té contracte fins al 2027 amb l'entitat del Civitas Metropolitano. No ha tingut minuts des que aterrés al mercat hivernal passat, substituint Ivo Grbic.