Muntatge amb una imatge de Javier Tebas a una foto d'arxiu. A l'esquerra, dins d'un cercle i difuminada, imatge dels dos futbolistes referenciats a la notícia. A la cantonada inferior dreta, l'escut del Barça

EXCLUSIVA: Tebas suggereix al Barça vendre aquests 2 jugadors i no convertir-se en SAD

El President de LaLiga també carrega contra Florentino Pérez

El màxim mandatari de la patronal del futbol espanyol ho va dir en un acte celebrat a la seu de LaLiga el cap de setmana passat. Allà va aprofitar per repassar els diferents assumptes que afecten l'actualitat del nostre futbol, tant a nivell nacional com internacional.

I és que després de 26 jornades disputades de la lliga EA Sports, el FC Barcelona és tercer a 2 punts de Girona i 8 d'un Reial Madrid que, malgrat les diferents baixes que té, va traient els partits endavant amb certa solvència. Per part seva, l'equip blaugrana viu immers en una crisi de joc que també es pot extrapolar al pla econòmic. Doncs és sabut que l'equip culer necessitaria desprendre's d'algun dels seus jugadors insígnia per poder pal·liar els problemes financers que porta arrossegant els darrers anys.

Tebas aposta per vendre Araujo i Pedri

I en aquest sentit, Tebas ho té molt clar. El president de LaLiga va ser molt clar en afirmar que si el Barça ''ven Araujo i Pedri en aquest mercat d'estiu podrà evitar convertir-se en una SAD (Societat Anònima Esportiva)'', o el que és el mateix, que deixaria de dependre dels propis socis.

Tebas, també va reconèixer que ''el Barça serà el que vulguin els seus actuals dirigents, i hi ha moltes fórmules alternatives a la SAD si fan les coses bé'' . En aquest sentit, Tebas no es va voler mullar del tot sobre si la institució blaugrana acabaria agafant aquesta deriva, però no va negar aquesta possibilitat si els màxims mandataris blaugranes no fan les coses bé durant els mesos més immediats.

La Premier sempre per davant de LaLiga

Tebas també va repassar els números de facturació de les principals lligues del vell continent com són la Premier, la Sèrie A, la Bundesliga, la Ligue 1 i LaLiga. En aquest aspecte, la posició de la lliga espanyola es troba en segona posició, darrere de la Premier, quant a volum de facturació. Actualment, La Premier League manté el lideratge amb un creixement del 12% en ingressos de 6.400 milions d'euros la temporada 2022-2023. Per darrere se situen LaLiga, amb 3.277 milions; i la Bundesliga, amb 3.149 milions.

El motiu principal a què va atribuir Tebas que la Premier sempre estigui per sobre de LaLiga són dos. El primer és la capacitat de penetració de la lliga anglesa a tot el sud-est asiàtic. Doncs és sabut que molts d'aquests països pertanyen a l'antiga Commonwealth, i les lligues dels seus països són secundàries prioritzant sempre la Premier.

Per part seva, Tebas ha explicat que LaLiga té centra el seu negoci televisiu en centre i Sud-amèrica, però amb la diferència que en aquests mercats les lligues nacionals són prioritàries per davant de LaLiga. Pel que fa al segon aspecte que va exposar Tebes va ser el factor demogràfic. Doncs al Regne Unit són 73 milions d'habitants per 46 milions d'Espanya, i això es tradueix en una facturació molt més elevada pel que fa a gent que consumeix futbol.

La plaga de lesions de LaLiga

Tebas tampoc va voler passar per alt el gran nombre de lesions que s'estan donant aquesta temporada a la lliga espanyola. El màxim dirigent de LaLiga es va oposar frontalment que el motiu d'aquesta plaga de lesions sigui la saturació del calendari i sí, en canvi, al desordre de certs jugadors a les seves vides privades.

Unes paraules que podrien crear certa controvèrsia ja que els clubs controlen al mil·límetre la vida fora del club dels seus jugadors perquè respectin el descans i l'alimentació, així com els bons hàbits per reduir les probabilitats de patir lesions. Tebas no va veure a la saturació del calendari el factor principal d'aquest problema, ja que cal recordar que al final de la lliga al maig començarà l'Eurocopa de futbol , tot seguit se celebraran els Jocs Olímpics de París i ja enllaçarà amb l'inici de les pretemporades dels clubs de cara a la campanya 2024/2025.

Oposició total a la Superlliga i a Florentino Pérez

Tebas va dedicar una bona part del seu discurs a carregar contra la Superlliga que tant el Reial Madrid com el Barça van liderar en el seu moment i que tant va enfadar el president de LaLiga. Tebas va afirmar que en cas de crear-se aquesta Superlliga "suposaria la mort de totes les lligues domèstiques".

I va anar més enllà dient que es considera ''un madridista hibernat'' des que Florentino Pérez agafés les regnes del club blanc l'any 2000. Doncs des de llavors, Tebas va reconèixer que Florentino ja va començar a promoure la creació d'aquesta Superlliga que disputarien els clubs més potents del vell continent. Amb la qual cosa les relacions, a hores d'ara, entre Tebas i Florentino es poden donar per trencades , i amb la incertesa de si, finalment, s'acabarà materialitzant aquest desig del president blanc de reunir en una sola lliga els clubs amb més potencial d'Europa.