Jugadors de l?Espanyol celebrant un gol

Ex de l'Espanyol, ha fracassat al Mallorca i ara ho diu sobre el Barça

Un jugador del planter periquito que va triomfar amb el primer equip es fa voler per la seva antiga afició després de renegar del Barça

Guanyar-se l'afecte de l'afició de l'Espanyol no és una tasca simple. Només ho aconsegueixen aquells que defensen amb honor i valentia un escut que darrerament s'està veient empolsat per agents externs. A Sergi Darder li va costar, però, no obstant això, va acabar convertint-se en un dels ídols més grans de l'afició periquita en els últims temps.

La seva decisió de sortir del club aquest estiu no va seure especialment bé a Cornellà, ja que comptaven amb ell per intentar tornar a aconseguir l'ascens a LaLiga. Tot i això, el mallorquí va considerar que el seu cicle com a blanc-i-blau havia acabat i va tornar a la seva Mallorca natal. Això va deixar una sensació una mica agra a tot l'entorn periquito.

Així i tot, les seves darreres declaracions han ajudat a tornar a enfortir la seva relació amb la seva antiga parròquia. N'ha tingut prou amb transmetre sentiment de pertinença i renegar de l'etern rival, el Barça. Perquè, de fet, l'equip culer va ser una de les possibles destinacions de Sergi Darder l'estiu passat.

Sergi Darder | All goals | Ultimate Goal Compilation | Unleashing the Midfield Maestro

Sergi Darder contra el Barça

El mallorquí, quan va determinar liquidar la seva estada a Cornellà, va començar a rebre una pluja de propostes. Molts clubs estaven interessats en què s'havia consagrat com un dels millors centrecampistes de la temporada malgrat el descens del seu equip. Un va ser el Barça.

No obstant això, encara que la proposta era realment suculenta, especialment en l'àmbit esportiu, Sergi Darder no va voler trair al seu sentiment periquito i va rebutjar. "Vaig tenir la possibilitat de fitxar pel Barça aquest estiu. Van ser hores de molta ratllada. És dur dir que no a un equip així, però quan ho vaig pensar fredament el meu cap no em permetia això. No hi va haver ni un 1% per part meva de poder anar-hi", va expressar el futbolista.

Si hagués acceptat l'oferta del Barça, s'hauria guanyat la rancúnia definitiva i absoluta de l'afició de l'Espanyol. I això no ho podia permetre.

Mala temporada a Mallorca

El canvi d'aires ha fet mal a Sergi Darder. El migcampista va patir una lesió a principi de temporada i, des de llavors, no ha tornat a ser el mateix. No ha aconseguit consagrar-se com a futbolista clau al Mallorca.

I, encara que sí que està disposant de diversos minuts, no aconsegueix ser tan diferencial com ho va ser a la seva segona etapa a l'Espanyol. Això sí, va ser transcendent a la històrica classificació del Mallorca a la final de la Copa del Rei, ja que va anotar el gol decisiu a la tanda de penals.