Ez Abde, jugador del Real Betis

L'estratègia del Mallorca per fitxar Ez Abde

L'atacant marroquí és una de les peticions de Jagoba Arrasate

Amb la temporada ja liquidada, comença ara un procés de confecció de plantilla en què els equips buscaran fer els moviments necessaris per crear un vestidor el més competent possible. Un dels equips que estrenarà projecte serà el RCD Mallorca, que farà oficial ben aviat el fitxatge del seu nou entrenador, Jagoba Arrasate. L'arribada d'un nou míster sempre suposa diversos moviments de jugadors i el basc, després d'una primera anàlisi del seu nou planter, considera primordial incorporar-hi un parell d'extrems.

I, per demanar que no sigui, Arrasate ha sol·licitat a la direcció esportiva del club 'bermellón' la contractació d'un dels seus jugadors predilectes, Ez Abde. El marroquí ja va estar sota la seva tutela la temporada 2022-23, quan va jugar cedit a l'Osasuna. Gràcies a aquest excels curs a El Sadar, el Reial Betis es va aventurar a desemborsar 7,5 milions d'euros per treure'l d'un Barça en què no comptaven amb ell.

Tot i això, la seva primera temporada a Heliòpolis ha estat més aviat fluixa. Ez Abde només ha aconseguit anotar un gol en els 28 partits que ha disputat com a verd-i-blanc a LaLiga. A més, no ha estat de la partida inicial als esquemes de Manuel Pellegrini; de fet, ha jugat només el 27% dels minuts.

Amb tot, el Real Betis, encara que segueix confiant en ell i no té pressa per vendre'l, ja que el seu contracte no venç fins al 2028, no tanca les portes a la sortida. Això sí, serà exigent amb qualsevol equip que s'ho vulgui emportar; reclamarà recuperar la inversió realitzada el passat estiu. I no parlem de xifres menors.

L´estratègia del Mallorca

En aquest punt, cal ressaltar el fet que el Reial Betis va pagar 7,5 milions pel 50% dels drets del jugador. O, altrament dt, el Barça s'enduria el 50% d'una possible venda d'Ez Abde. Per tant, perquè l'elenc bètic pogués recuperar la inversió, el Mallorca hauria de pagar 15 milions d'euros pel marroquí.

Són xifres inassumibles per als bermellons, ja que el fitxatge més car de la seva història, el de Sergi Darder, no va superar els 8 'quilos'. Per això, Relevo, el mitjà que va avançar l'interès de Jagoba Arrasate a endur-se Abde a les Illes, planteja la possibilitat d'una cessió. Encara que al RCD Mallorca preferirien emportar-se'l en propietat, no descarten recórrer a un préstec en què haurien de pagar part de la seva fitxa.

Ez Abde 2023 - Magic Skills & Goals - HD

El que és clar és que Jagoba Arrasate pressionarà fins al final per poder tornar a comptar amb Ez Abde a la seva nòmina. A la 2022/23, quan van coincidir a Osasuna, l'ex del Barça va anotar 6 gols i va repartir 2 assistències. Va ser, sens dubte, la seva millor temporada, quant a números i a sensacions, de la seva curta trajectòria.

Sigui com sigui, el nom de l'internacional amb el Marroc sembla un dels que protagonitzaran més rumors mentre duri el mercat de fitxatges. Ja ho va ser l'estiu passat fins que es va acabar tancant el traspàs al Real Betis al Deadline Day.