Artem Dovbyk, davanter del Girona

Un equip TOP de la Sèrie A vol Dovbyk

L'ariet ucraïnès crida atenció d'un dels grans equips europeus

Artem Dovbyk és a punt de trencar un sostre que feia 16 anys que resisteix a les diverses temptatives. Cap jugador que no jugui a Barça, Reial Madrid o Atlètic de Madrid ha aconseguit establir-se com el Pitxitxi de LaLiga des del 2008. En aquella ocasió ho va fer Dani Güiza amb el Mallorca.

L'ariet ucraïnès ha mantingut un nivell extraordinari des del començament del curs i actualment ja colleix 19 gols en 31 partits de LaLiga, més que cap altre jugador. Amb tot, tot i que fa tot just un any era un futbolista desconegut per la comunitat futbolera, ara s'ha convertit en un objectiu de mercat per a diversos equips. I encara que el seu contracte amb el Girona no s'acabi fins al 2028, la seva continuïtat a Montilivi s'augura, a hores d'ara, incerta.

Sobretot, després que en els últims dies s'hagi sabut que hi ha un equip de primeríssim nivell disposat a desemborsar una quantitat enorme de diners per ell. No és cap altre que el Nàpols, que, segons el mitjà Il Mattino, oferirà uns 50 milions a l'equip català.

Artem Dovbyk com a reemplaçament de Victor Osimhen

El club ser sud d'Itàlia haurà de buscar aquest estiu sí o sí un davanter; així ho provoca la imminent sortida del seu '9' actual. El nigerià de 25 anys canviarà el blau cel del Nàpols pel d'un equip de més entitat en els pròxims mesos. Per tant, la demarcació d'ariet quedarà òrfena a l'elenc napolità.

Són diversos els noms que contemplen des de la direcció esportiva, però el que ha guanyat més sencers és el d'Artem Dovbyk. L'ucraïnès ha sumat aquest curs més gols que el nigerià i agrada enormement als directius del Nàpols. Per assegurar-se que el seu fitxatge s'acabi produint, estan disposats a arribar a la xifra de 50 quilos.

És una oferta suculenta tant per al Girona, a qui no vindria gens malament ingressar aquesta quantitat, com per al jugador, que faria un pas endavant en la seva carrera. No obstant això, hi ha un aspecte que fa dubtar Artem Dovbky. La temporada del Nàpols ha estat realment ombrívola i ni tan sols s'han aconseguit classificar per a competició europea.

En canvi, a Girona hi podrà jugar, tret de catàstrofe improbable d'última hora, la Champions League. El que és evident és que el futur d'Artem Dovbyk es presenta com un dels grans culebrons del pròxim estiu.