Banqueta de l'estadi José Zorrilla

L'entrenador que podria tornar al Valladolid en el retorn a Primera

Seria la seva segona aventura a la banqueta de Pucela

Amb l'ascens ja certificat, el Valladolid entra ara en una fase d'incertesa absoluta. La venda del club per part de Ronaldo Nazario fa temps que amenaça i podria produir-se pròximament. Però, a més a més de la propietat, el que també podria canviar és l'entrenador.

Tot i que Paulo Pezzolano ha portat l'equip de Pucela al premi màxim, el de l'ascens, la realitat és que la seva continuïtat no està gens garantida. El tècnic charrúa no ha acabat de connectar amb l'afició, a qui fins i tot va catalogar de "xenòfoba", i ha protagonitzat alguna polèmica. Amb tot, encara és complex determinar què acabarà passant amb ell.

Però, per si de cas la directiva decideix rescindir el seu contracte, que venç el 2025, ja hi ha diversos postulants com a possibles substituts de l'uruguaià. Un d'ells és algú que ja sap què és entrenar el Reial Valladolid a Primera Divisió, Sergio González.

El periple de Sergio González com a val·lisoletà

D'abril del 2018 fins al juny del 2021, Sergio González va dirigir el que ha estat, de moment, l'equip de la seva carrera. Prèviament havia entrenat el RCD Espanyol i posteriorment el Cadis, però en cap dels dos va estar tant de temps com a Pucela. Ara, a l'atur, ha estat relacionat de nou amb els val·lisoletans si finalment acomiaden Pezzolano.

El tècnic de l'Hospitalet de Llobregat ha entrenat les sis últimes temporades a Primera Divisió, tres amb el Reial Valladolid i tres amb el Cadis. Això sí, primer va abandonar Pucela després de baixar a l'equip i aquest any ha deixat de ser tècnic dels gaditans quan l'equip també era als llocs del pou. I en aquestes sis temporades, el seu millor èxit ha estat acabar en la 13a posició.

Prèviament, a l'Espanyol, a la 2014/15, va acabar a la 10a plaça. A la temporada posterior va ser acomiadat quan els periquitos residien a la 12a. En total, ha entrenat en 244 partits a LaLiga, guanyant tan sols el 41,67% (102 derrotes i 82 empats).

Així i tot, a Pucela se'l recorda amb molt d'afecte i és una de les primeres opcions a retornar al banc blanquivioleta. Això sí, no és l'únic a la llista de candidats. Els directius també contemplen les opcions de Diego Martínez, Pacheta i Javi Gracia.

Sergio González, per la seva banda, ja ha reconegut més d'una vegada el seu amor pel Reial Valladolid. Per exemple, fa uns mesos, va dir en una entrevista amb The Coaches' Voice va dir que "arribar al vestidor del Valladolid va ser com quan trobes la dona de la teva vida".