Guido Rodríguez, a l'agenda del Barça

Enèsim gir de guió amb el futur de Guido Rodríguez, el Betis i el Barça

Perilla el seu acord amb el conjunt blaugrana

El Barça va tancar fa unes setmanes un preacord amb Guido Rodríguez perquè l'argentí s'incorporés a l'entitat culer el curs vinent. Amb això semblava que el drama del migcampista defensiu es començava a diluir i Joan Laporta estava satisfet amb la seva incorporació. Tot i això, l'entesa entre jugador i club torna ara a posar-se en dubte.

Segons informa Mundo Deportivo, aquest acord tenia vigència fins al 31 de maig. Tot i això, el Barça encara està pendent de tancar alguns moviments financers que li permetin acollir-se a la Regla 1:1 del Fair Play Financer i encara no està en condicions de tancar cap incorporació. Encara que sigui gratuïta.

Per això, arribada aquesta data i amb l'acord definitiu encara sense tancar-se, l'opció de Guido Rodríguez torna a ser als llimbs. L'argentí, encara que anhela poder vestir de blaugrana, també té pressa per trobar com més aviat millor nou equip. I no esperarà el Barça eternament, ja que també compta amb altres propostes interessants d'altres clubs.

El cas Guido Rodríguez

Un dels motius que expliquen millor el baix rendiment del Barça durant gran part del curs ha estat l'absència d'un '5' de garanties. A l'estiu, després de marxar de Sergio Busquets, va arribar Oriol Romeu. És evident que el d'Ulldecona no s'ha acostat a complir les expectatives i l'equip de Xavi va patir molt en el primer tram de curs.

Un altre gall va cantar quan el tècnic egarenc va trobar en Andreas Christensen una solució provisional per a aquest problema. El danès va complir en aquesta demarcació encara que no fos la seva. I ara, al mercat estival de fitxatges, la prioritat absoluta era trobar un futbolista que pogués apoderar-se d'aquesta parcel·la del camp.

Sonaren molts noms d'alta entitat i cost, com Joshua Kimmich o Martin Zubimendi, però l'escenari econòmic culer impossibilitava la seva arribada. Per això, Joan Laporta va llençar-se per l'opció de Guido Rodríguez. L'argentí també era a la llista de desitjos i, a més, com que el seu contracte venç aquest juny amb el Real Betis, arribaria de forma gratuïta.

El futbolista de 30 anys va arribar el 2020 a Heliòpolis i durant aquests quatre anys s'ha fet amo i senyor de la sala de màquines bètica. Ha estat home clau per a Manuel Pellegrini, que hi ha confiat en 173 partits, en què ha anotat 9 gols i ha repartit 4 passades de gol.

A tot l'entorn blaugrana estaven més que conformes amb el seu aterratge a la Ciutat Comtal. Ara, però, superada la data d'expedició del preacord, l'escenari torna a agafar tints dramàtics. La directiva culer haurà de fer esforços, sí o sí, aquest estiu per poder incorporar el tan anhelat migcampista defensiu, sigui Guido Rodríguez o un altre.