Els dos jugadors que marxen del Real Valladolid amb el José Zorrilla i l'escut de l'equip de fons

Dos històrics diuen adéu al Real Valladolid

Sortides significatives al Pucela

El Reial Valladolid es prepara per acomiadar dos dels seus jugadors més emblemàtics els últims anys: Jordi Masip i Sergio Escudero. Les dues sortides marquen la fi d'una era per al club, que haurà d'enfrontar-se la temporada que ve sense dos dels seus pilars defensius.

Jordi Masip, el defensor de l'arc pucelà

Jordi Masip, que va arribar al Reial Valladolid el 2017 procedent del FC Barcelona, s'ha consolidat com a un dels millors porters de LaLiga. A la temporada 2023/24, Masip va disputar 32 partits, mantenint la seva porteria a zero en 15 ocasions i encaixant únicament 23 gols. La seva sortida és deguda a la finalització del seu contracte i a la decisió conjunta de no renovar, buscant noves oportunitats per a tots dos.

L'arquer de Sabadell, que ja té 35 anys, ha estat un referent a Pucela tant dins com fora del camp, aportant seguretat sota pals i lideratge al vestidor. En aquestes set temporades com a val·lisoletà, Jordi Masip ha pogut defensar la porteria blanquivioleta en 227 ocasions. Ara, doncs, amb André Ferreira com a únic porter en nòmina, el Reial Valladolid haurà d'acudir al mercat; Álvaro Fernández és un dels que ha sonat.

El retrobament amb Sergio Escudero

Sergio Escudero, per la seva banda, va tornar al Valladolid el 2022 després d'una reeixida carrera al Granada, Sevilla, Schalke i Getafe. Durant la seva segona etapa al club blanquivioleta (va estar cinc anys al seu futbol base), el lateral val·lisoletà ha estat un baluard a la defensa, aportant no només solidesa defensiva sinó també projecció ofensiva pel flanc esquerre.

La darrera temporada, va disputar 36 partits, anotant tres gols i repartint tres assistències. El futbolista, segons el MARCA, veia amb bons ulls quedar-se, però el seu contracte va vèncer el 30 de juny i el club va decidir no renovar-ho. Així doncs, Sergio Escudero posarà punt final a la seva aventura al club de la seva ciutat natal, després d'haver disputat 60 duels i haver viscut un descens a la 2022/23 i un ascens a la 2023/24.

Aquesta decisió suposa que, de manera inevitable, el Reial Valladolid haurà de buscar mínim un lateral esquerre al mercat de fitxatges. De fet, probablement acabin sent dos, ja que l'únic futbolista disponible en aquests moments per a aquesta demarcació és Iván Garriel. I diversos mitjans apunten que al Pucela no hi compten tampoc; està molt a prop de recalar al filial del Celta.

Les vendes del Real Valladolid, en aquest cas les sortides de Masip i Escudero, reflecteixen una estratègia de renovació i rejoveniment de la plantilla. Encara que aquests comiats són dolorosos per a l'afició, també representen una oportunitat perquè nous talents emergeixin i es consolidin a l'equip.