Plantilla CD Castelló celebrant una victòria

La dinerada que podria guanyar el Castelló amb una de les estrelles

Podria fer el salt de Tercera RFEF a Primera Divisió amb 22 anys

Quan parlem de joves promeses, a tots se'ns vénen al cap jugadors de tall ofensiu que destaquen en tres quarts de camp. Tot i això, des de la parcel·la defensiva també estan sorgint grans joies que apunten jugadors de molts quirats en els próxims anys. Un d'ells és un nom pràcticament desconegut, però que està fent molts mèrits en silenci i que, de fet, podria fer el salt a l'elit aquest mateix estiu.

Parlem de Daijiro Chirino, un central que va arribar al CD Castelló el passat estiu i que s'ha convertit en un dels herois dels Orelluts. Als seus 22 anys, ha mostrat una contundència abismal i una actitud impertèrrita a la línia defensiva del líder del Grup II de Primera RFEF.

Amb tot, encara que poder jugar a la Lliga Hypermotion amb el Castelló ja és un premi majúscul per a ell, alguns mitjans informen que hi podria haver dos equips de Primera interessats a aconseguir els seus serveis. El Vila-real ha estat el tercer equip més golejat de tota LaLiga i necessita un reforç a la defensa. També ho requereix el Girona, que tampoc no ha estat especialment lúcid en tasques defensives.

El creixement de Daijiro Chirino

Dijirio Chirino va néixer a Zwolle, Països Baixos, el gener del 2022, però també compta amb la nacionalitat de Curaçao gràcies als orígens dels seus progenitors. Des de ben petitó va entrar a les categories inferiors del PEC Zwolle, un club neerlandès que va pujar l'estiu passat a l'Eredivisie. Tot i l'ascens del seu equip, el defensor va decidir fer les maletes i posar rumb al CD Castelló, que va pagar 250 mil euros per ell.

Aquest curs s'ha pogut establir com a titular indiscutible en un equip que precisament està dirigit pel seu compatriota Dick Schreuder. Ha jugat 37 duels i fins i tot ha pogut anotar un gol i repartir dues assistències. Tot i que és central per naturalesa, també pot abastar la posició de lateral dret.

La seva millor aptitud és la contundència i la solvència que mostra en el xoc, mostrant-se gairebé inexpugnable a l'u contra un. La seva bona feina ha provocat que, com dèiem, equips de la zona noble de la Primera Divisió, com Girona i Vila-real, s'hi hagin fixat. Tot i que el seu contracte amb el Castelló no venç fins al 2026, els 5 milions que s'estima que poden oferir els equips interessats serien més que suficients perquè els Orelluts acceptessin sense embuts.