Luis García Plaza, entrenador de l'Alabès

A cost 0: El fitxatge, un mite basc, que l'Alabès és a punt de tancar

Seria la seva segona aventura a l'elenc de Vitòria

No es pot dir, ni de bon tros, que la temporada del Deportivo Alabès hagi estat negativa. Al contrari, el Gloriós ha complert amb escreix els seus objectius i no només s'han lliurat amb comoditat del descens, sinó que fins i tot han acabat més a prop de llocs europeus. Tanmateix, fins i tot dels millors resultats es poden obtenir punts negatius; o millorables, per ser més justos.

I el de l'Alabès ha estat la seva curta capacitat golejadora. Amb 35 dianes en 37 duels, són el cinquè equip que menys vegades han vist porta aquesta temporada a LaLiga. De fet, dos equips del descens, Almeria i Granada, tenen millors números en aquest registre.

Per això, amb vista al mercat de fitxatges, buscaran solucions per a aquesta problemàtica. És fonamental fer-ho si es volen assentar d'una vegada per totes a la Primera Divisió. I als despatxos de Mendizorroza ja tenen pràcticament tancat el seu reforç a la parcel·la ofensiva. Asier Villalibre.

Todos los goles del bufalo Asier Villalibre con el Athletic

Asier Villalibre, ostracisme a San Mamés

El Búfalo ja va vestir la carcassa de l'Alabès al segon tram de l'anterior temporada, quan va arribar a manera de préstec procedent de l'Athletic. La seva experiència a Vitòria va ser tan positiva com pot ser una experiència futbolística. Va anotar 6 gols en 20 partits i va ser el gran heroi de l'ascens, encertant al penal decisiu de la final dels playoffs.

Després d'aquest periple exitós, va tornar a l'Athletic, el seu club, amb gana de triomf, però els seus desitjos es van quedar en simples fantasies. La realitat és que Asier Villalibre amb prou feines ha tingut protagonisme amb Los Leones. De fet, ha estat el tercer jugador que menys ha utilitzat Ernesto Valverde.

Les seves xifres no són del tot dolentes, ja que en 23 partits que ha pogut disputar, ha aconseguit veure porta 8 vegades. Va tenir especial protagonisme en la històrica conquesta de la Copa del Rei, on va marcar 6 gols en 6 partits. Tot i això, des de fa unes setmanes ja va transcendir que El Búfalo hauria demanat sortir de forma definitiva de l'Athletic aquest estiu.

I a l'entitat basca no n'ha quedat cap altra que acceptar la decisió de l'home de la trompeta. El seu contracte venç el juny del 2025, però l'Athletic, segons informa SER Vitoria, acceptarà que marxi de forma gratuïta. Això sí, guardant-se una opció de recompra preferent, de manera que pugui passar.

Així doncs, si res no es torça, Asier Villalibre serà una de les primeres incorporaracions del Deportivo Alabès al mercat de fitxatges. Posaria, doncs, punt final a una llarga trajectòria al seu club formatiu i també el del seu cor, l'Athletic Club. Va arribar a Lezama el 2011 i ara, 13 anys després, acabarà el seu periple com a 'lleó'.

Durant aquest període, això sí, ha sumat diverses cessions. Més enllà de l'esmentat préstec al Deportivo Alabès a la 2022/23, també va estar al Valladolid i al Lorca a la 2017/18 (sis mesos a cadascun) i al Numància a finals de la 2016/17.