Jonathan Bamba, jugador del Celta

Decisió presa del Celta de Vigo amb Bamba

Xoc d´interessos entre club i futbolista

L'estiu del 2023, el Celta es preparava per fer front a una de les temporades més il·lusionants de la seva història, la del centenari. Els viguesos acumulaven uns anys a prop de l'abisme, amb més penes que glòries, i pretenien brindar alegries a la parròquia en un curs tan especial. Però, res més lluny de la realitat, no ho van aconseguir; ni tan sols es van acostar.

Van tornar a haver de conformar-se a aconseguir la permanència a Primera Divisió, però no va esdevenir res ressenyable. I això va passar perquè res no va fluir com hauria d'haver fluït. Ni la idea del tècnic del primer tram de la campanya, Rafa Benítez, ni el rendiment dels futbolistes.

Alguns dels nous fitxatges que s'estrenaven com a celestes no van despuntar com s'esperava. Al contrari, van mostrar un nivell més aviat decebedor. És el cas, per exemple, de Jonathan Bamba, que va emergir com una de les grans incorporacions de l'estiu passat.

Jonathan Bamba, sí o no?

L'atacant ivorià va arribar lliure al Celta el 2023 i va signar un contracte de tres anys, fins al 2026. No obstant això, les seves prestacions sobre el verd l'havien posicionat a la rampa de sortida. Segons el MARCA, als despatxos de Balaídos el consideren com un jugador transferible.

Això sí, són conscients que la seva elevada fitxa complicarà l'assumpte i no esperen rebre grans ofertes. Si això no passa, Jonathan Bamba es quedarà al Celta. I aquesta és precisament la intenció del futbolista.

La font anteriorment esmentada assegura que l'atacant està per la tasca de demostrar la seva vàlua a Vigo. I, per això, estaria aprofitant les vacances per entrenar-se en solitari i poder començar el curs en una bona forma. Bamba vol començar de cap i de nou.

És conscient que l'any passat no va estar a l'altura de les expectatives. Tot i que quantitativament no va estar tan malament (5 gols i 2 assistències en 28 partits), qualitativament sí que ho va estar. A més, va haver d'abandonar l'equip durant dos mesos per poder disputar la Copa Àfrica amb la seva selecció, Costa d'Ivori.

Ara hauria fet un canvi de xip i estaria motivat per poder estar a l'altura del que se n'espera a Balaídos. Té 28 anys i encara és a temps de signar diverses campanyes a un alt nivell. Jonathan Bamba va estar cedit durant un curs al Sint-Truiden belga, però la resta de la seva carrera la va invertir a França (Saint-Ettienne, París FC, Angers i Lille) abans d'aterrar al nord-oest espanyol.