Un home en primer pla amb un estadi de futbol de fons i un jugador d'esquena amb la samarreta número 7 que diu Ferran.

El problema que Ferran Torres està causant al Barça

El davanter blaugrana està molt lluny del nivell que se n'espera

El FC Barcelona té un greu problema amb Ferran Torres, un dels seus jugadors joves que no ha aconseguit consolidar-se a l'equip. Hi ha ofertes importants per al valencià, com la proposta del Newcastle, que a les oficines del Camp Nou tenen sobre la taula. El club català té una oportunitat d'alliberar espai salarial i obtenir ingressos, però l'ex del Manchester City ha expressat el seu desig de romandre al Barça, complicant així la situació.

El Newcastle ha mostrat un fort interès a fitxar-lo. Els negriblancs hi veuen un potencial que podria adaptar-se bé a la dinàmica de la Premier League. La temporada 2023/2024 no va ser fàcil per a Torres al Barça. Va participar en 25 partits de La Lliga, però només va anotar 3 gols i va donar 2 assistències, xifres que no van complir amb les expectatives generades després de la seva arribada des del Manchester City.

Problemes al Barça

La permanència de Ferran Torres al Barça crea diversos problemes per al club. En primer lloc, el seu salari ocupa un espai significatiu a la massa salarial de l'equip, cosa que limita la capacitat del Barça per fer nous fitxatges. A més, la competència en les posicions ofensives és ferotge, amb jugadors com Robert Lewandowski, Lamine Yamal, Raphinha o Fermín, que tot i ser centrecampista, té un perfil molt ofensiu.

Hansi Flick, el nou entrenador del Barça, ha expressat la necessitat d'optimitzar la plantilla, desfent-se de jugadors que no s'ajustin a la visió tàctica. Ferran Torres no ho convenç i per aquest motiu hauria demanat al Barça que alliberi massa salarial buscant-li una sortida. O es queda o la Premier League té moltes opcions.

Segons el portal Transfermarkt, l'atacant té un valor de mercat de 30 milions d'euros. Finalitza contracte amb el Barça el 2027, de manera que el club blaugrana pot negociar un preu alt, ja que de moment no hi ha risc que se'n vagi sense deixar diners a la caixa.

El Barça ja pensa en substituts

En cas que Ferran Torres finalment decideixi sortir, el Barça ja està avaluant possibles substituts. Jugadors com Nico Williams de l'Athletic de Bilbao han estat esmentats com a possibles fitxatges. Williams, amb la seva velocitat i capacitat per jugar a les dues bandes, podria ser una alternativa valuosa per a l'esquema de Flick.

Els aficionats del Barça consideren que un atac format per Lamine Yamal i el davanter basc seria letal. Només cal veure'ls jugar junts a l'Eurocopa que s'està celebrant a Alemanya.

Fitxatge del Manchester City al Barça

Ferran Torres va arribar al FC Barcelona procedent del Manchester City en una operació que va generar altes expectatives. Al City, Torres va mostrar centelleigs del seu potencial sota la direcció de Pep Guardiola , però les lesions i la competència a l'equip en van limitar l'impacte. El Barça hi va veure una oportunitat de fitxar un jugador jove i prometedor i va pagar més de 50 milions d'euros, a més de variables, però fins ara, el valencià no ha aconseguit consolidar-se al Camp Nou.