Ansu Fati i Roberto De Zerbi, del Brighton

Dard de l'entrenador del Brighton a Ansu Fati: Problema per al Barça

El de la pedrera blaugrana continua lluny de la seva millor versió i no ha convençut en absolut Roberto De Zerbi

Tildar algú de "el nou Messi" mai no surt bé. Ha passat moltes vegades; i a totes ha acabat sortint malament. És com una maledicció, i l'últim a patir-la ha estat Ansu Fati.

Fa unes temporades, Can Barça es va impregnar d'una tremenda il·lusió que sorgia de la irrupció d'una perla del planter. Ansu Fati, amb 17 anys, no deixava de brindar espectacle al Camp Nou sense ni tan sols haver passat pel Barça Atlètic; va saltar directament del Juvenil al primer equip. Tal va ser el seu impacte que, un parell d'anys després, aprofitant la marxa de Leo Messi, el jove lluiria el '10' al dorsal.

Amb això, ja encaixava tot, era “el nou Messi”. No obstant això, a partir d'aquí va començar la seva decadència. Les lesions van començar a llastar-lo enormement i Ansu Fati, per més que el barcelonisme ho supliqués, mai va tornar a ser el mateix.

[instagram]C3qFKC8iAsl[/instagram]

Amb tot, la seva baixada havia estat tan notable que l'estiu passat es va convertir fins i tot en una càrrega per a Xavi. L'egarenc no comptava amb ell en absolut i havia perdut tant cartell que cap equip estava disposat a pagar pel seu fitxatge. Al final, va acabar anant-se cedit al Brighton, amb l'esperança que un petit canvi d'aires desemboqués en ressorgir.

Altres colors, mateixa decepció

Però, res més lluny de la realitat, això no ha passat. Ansu Fati va començar tenint una mica de protagonisme en els primers partits sota les ordres de Roberto De Zerbi, però les lesions van tornar a portar-lo a la suplència crònica. Dels set candidats, és l'atacant amb fitxa del primer equip del Brighton que menys gols ha anotat, amb 2 en 15 partits disputats.

A més, des que va començar el 2024, només ha partit en 2 duels com a titular. I, de fet, a l'últim match dels The Seagulls contra el Liverpool no va jugar ni un sol minut. El seu entrenador, Roberto De Zerbi, va ser contundent quan li van preguntar per si intentarien repetir la cessió d'Ansu Fati el curs vinent.

Ansu Fati vs Roma

"Amb el que està fent… No n'hi ha prou; ha de donar alguna cosa més. Les expectatives amb ell són molt altes”, va reconèixer. Ara, mancant nou jornades perquè acabi la competició domèstica anglesa, sembla complex que Ansu pugui convèncer .

Nou mal de cap a l'estiu

Per tant, tot apunta que tornarà a la dinàmica del Barça un cop finalitzi el seu contracte de préstec actual amb el Brighton. Donat el seu rendiment a Anglaterra, a la Ciutat Comtal tampoc hi compten i, de nou, intentaran buscar-li equip. Si pot ser, algú que estigui disposat a pagar una quantitat acceptable pel seu traspàs.

El seu valor de mercat actual és de 30 milions d'euros, xifres amb què el Barça estaria més que satisfet.