Muntatge d´una imatge de Xavi en roda de premsa. Al dret un dibuix d'una flamarada de foc

La dada que deixa en molt mal lloc Xavi Hernández

L'entrenador del FC Barcelona continua acumulant revessos

Tot i que es faci difícil creure, el fitxatge més car de la segona etapa de Joan Laporta com a president del Barça és Raphinha. L'estiu del 2022, el Barça va decidir pagar 58 milions d'euros al Leeds United per ell. L'extrem brasiler acabava de liderar el Leeds United, que s'havia salvat gràcies a les bones actuacions del sud-americà, i agradava molt Xavi Hernández, que volia extrems oberts per donar amplitud.

Actualment fa un any i mig del fitxatge del carioca i, de moment, no s'ha guanyat els aficionats blaugranes. De fet, la immensa majoria voldria treure-s'ho de sobre com més aviat millor. En 75 partits, Raphinha va anotar 15 gols i va repartir 19 assistències. El que més cabreja els culers és la seva imprecisió en els últims metres i les dificultats que troba a l'hora de desfer-se dels rivals al regat, fet estranyíssim en un extrem brasiler.

El bon rendiment de Lamine Yamal i les lesions han propiciat que Raphinha passi a un segon pla. Una dada que demostra que Raphinha no està acabant de rendir al nivell esperat és la següent: des que va tornar de la lesió, Raphinha ha disputat 216 minuts repartits en 5 partits. En aquesta quantitat de minuts, l'internacional brasiler ha intentat només 2 regats i en cap no ha sortit vencedor.

FÚTBOL | El entrenador Xavi Hernández deja el Barcelona al final de temporada | EL PAÍS

Són molt males xifres per a un jugador que, en teoria, va arribar per ser titular al Barça. Xavi tenia moltes esperances posades en ell i Joan Laporta va fer un gran esforç per poder-lo incorporar. Tot i la gran quantitat de diners que es van gastar per dur a terme l'operació, és possible que se'ls pugui sortir rendible, ja que hi ha alguns clubs que estan disposats a oferir prop de 70 milions d'euros per poder apoderar-se dels serveis. Es rumoreja que el Tottenham Hotspur i algun club d'Aràbia Saudita el tenen a la llista.