Futbolistes de la Reial Societat durant un entrenament

El crac que se li va escapar a la Reial Societat i que ara triomfa al Liverpool

La bona temporada de la Reial Societat seria molt millor si hagués aconseguit fitxar aquest futbolista

Philippe Coutinho només va estar cinc anys al Liverpool, però sense cap dubte, es va convertir en una llegenda. El conjunt britànic el va comprar per 13 milions d'euros procedent de l'Inter de Milà el gener del 2013 i el va vendre el gener del 2018 al Barça per 160 milions d'euros. Amb el Liverpool va jugar 201 partits, va anotar 54 gols i va repartir 41 assistències. Dels quals 89 partits, 37 gols i 22 assistències van ser amb Jürgen Klopp com a entrenador. Amb cap entrenador ha ofert un millor rendiment, però l'estiu del 2018 va decidir fer un salt a la seva carrera i signar pel Futbol Club Barcelona.

El fitxatge va generar moltíssimes expectatives, però va acabar fracassant estrepitosament. Des de la sortida del brasiler, Klopp no ​​havia trobat un jugador igual fins a l'arribada de Szoboszlai. El migcampista hongarès de 23 anys es va donar a conèixer amb el Salzburg fa quatre anys. Amb l'entitat austríaca va anotar 26 gols i va repartir 26 assistències en 83 partits, 60 dels quals com a titular. L'hivern del 2021 se'n va anar al Leipzig. Semblava que Szoboszlai s'havia estancat una mica, però, l'estiu passat, el Liverpool va decidir gastar-s'hi 70 milions d'euros.

Dominik Szoboszlai - Full Season Show - 2023ᴴᴰ

Hi havia dubtes amb el fitxatge, però va complir i va superar les expectatives. Dominik Szoboszlai, un dels futbolistes que posseeix un dels millors trets des de la mitjana i llarga distància de tot Europa, ha disputat fins ara 25 partits de 28 possibles i d'aquests ha estat titular en 20. En total, ha disputat el 70 ,5% dels minuts i és el segon futbolista més utilitzat per Klopp, només superat per Salah, que ha jugat 219 minuts més. En aquesta quantitat de partits ha anotat 4 gols i ha repartit 2 assistències.

Molt participatiu als gols del Liverpool

Ha participat directament en un 9% dels gols del Liverpool aquesta temporada. Szoboszlai ha esdevingut un futbolista clau per a tècnic alemany i per a un Liverpool que lidera la Premier League amb un partit menys. L'hongarès ha caigut dret al Liverpool, tot i jugar molt més endarrerit del que solia fer en la seva última etapa a la Bundesliga amb el Leipzig. Segons les dades de finals de novembre, Szoboszlai era el 5è jugador de tota la Premier League que genera més accions que acaben en tret, el 7è que més passades progressives realitza, el 8è que més passades duu a terme i el 2on que més conduccions porta a terme en els darrers metres. És el generador ofensiu del Liverpool per excel·lència.

Un any abans de l'arribada de Dominik Szoboszlai al Liverpool, es va rumorejar moltíssim amb un possible traspàs cap a la Reial Societat d'Imanol. De fet, Gerard Romero va avançar que l'arribada del futbolista a Anoeta era qüestió de temps i que en pocs dies viatjaria a Sant Sebastià. A més, el mitjà de comunicació Relevo va informar que es va concretar un viatge a la ciutat esportiva per conèixer el club.

La informació es va donar a conèixer a finals de maig del 2022. Finalment, tal com s'ha demostrat, no va acabar passant res i Szoboszlai es va quedar al Leipzig. Segons El Nacional, el Barça també seguia la pista. Deco i Joan Laporta van rebre la trucada del representant, però va ser Xavi Hernández qui va desestimar aquesta opció perquè considera que no era necessària i que tenia un cost massa elevat.