Xavi Hernández, capcot, durant un partit del Barça

Els 3 jugadors que el Barça té clar que vendrà si arriben bones ofertes

La situació econòmica continua sent complicada i el club català prioritzarà fer operacions beneficioses a nivell monetari

El Barça segueix amb problemes amb el Fair Play financer. La situació econòmica heretada de l'anterior Junta Directiva ho continua complicant tot i els mals resultats a Europa les dues últimes temporades ho compliquen tot. Si el Barça hagués arribat més lluny, els ingressos serien més elevats i els problemes serien més baixos. El club català ho fia tot a la Superlliga. Si surt endavant el primer cobrament seria de 1000 milions d'euros, cosa que permetria pràcticament amortitzar l'elevat deute del club.

Mentre això passa –o no– ha de seguir amb la política d'austeritat imposada per Joan Laporta des que va tornar a la Presidència. Part d'aquesta política d'austeritat passa per una contenció als sous, fitxatges a cost 0 i vendes de futbolistes. El Barça no sol ser un club venedor, però la situació ho requereix.

En aquest sentit, hi ha jugadors que són intransferibles com el nouvingut Vítor Roque o el jove Lamine Yamal. Altres pràcticament ho són però si arriba una bona oferta – o en alguns casos segueixen baixant de nivell – podrien haver de fer les maletes. La temporada no està sent bona per al Barça. L'afició és crítica amb el joc de l'equip i els resultats tampoc arriben. El club barceloní és quart a la Lliga. 38 punts, a 7 del Reial Madrid i Girona.

Dos futbolistes assenyalats en la baixada de rendiment blaugrana

Hi ha alguns futbolistes més assenyalats que altres i dos han entrat en aquesta llista de transferibles si arriba una bona oferta. Segons informa el portal Fichajes.net, aquests dos noms són el de Robert Lewandowski i el de Jules Koundé. La disminució del nivell de rendiment de Robert Lewandowski i Jules Koundé ha estat un tema recurrent entre els seguidors i els mitjans de comunicació que cobreixen el FC Barcelona.

En el cas de Lewandowski, encara que és un jugador clau i el màxim golejador de l'equip, el rendiment no ha estat a l'alçada de les expectatives, i això ha provocat una certa tensió. Ha marcat 9 gols en 21 partits oficials - només 1 a Champions League - i es tracta d'uns registres golejadors molt allunyats als de la campanya passada. Lewandowski sembla desconnectat del joc. Amb 35 anys, és a la recta final de la seva carrera i el seu sou va a més. Així ho van signar al contracte de 4 temporades. Té mercat a l'Aràbia Saudita i encara que l'oferta no fos estratosfèrica el Barça podria acceptar-la per estalviar-se la fitxa.

Robert Lewandowski FIRST SEASON at Barcelona

Pel que fa a Koundé, s'ha vist afectat per la baixada generalitzada de l'equip , però en molts partits ha comès errors greus. No és el de la temporada passada i si arriba una oferta propera al seu valor de mercat –60 milions d'euros– podria ser venut. En va costar 50 al juliol de 2022. El francès ha jugat 19 partits oficials aquesta temporada. Ha marcat 1 gol, ha realitzat 1 assistència i ha rebut 1 targeta groga.

Andreas Christensen: Se segueix comptant amb ell però 30 milions ho podrien canviar tot

El tercer en discòrdia és Andreas Christensen. El danès segueix donant un bon rendiment, molt millor de l'esperat quan va ser fitxat l'estiu del 2022. Christensen va arribar gratis i per això la seva venda no seria tant en clau esportiva sinó per fer un bon negoci i disposar de més Fair Play financer. També segons Fichajes.net, amb un mínim de 30 milions d'euros podria ser suficient perquè el Barça donés el vistiplau.

La manera com finalitzi la temporada el Futbol Club Barcelona i el rendiment d'aquests futbolistes serà clau per veure com evoluciona tot però és evident que les opcions de sortida d'almenys un és molt alta.