Rubén Baraja a Mestalla amb possible fitxatge de València

El crac que vol el València per a la seva davantera: Arribaria cedit

Rubén Baraja sol·licita la incorporació de, mínim, un '9'

La temporada que està certificant el València és de molt nivell. Després de recuperar-se d'uns anys catastròfics i una gestió esportiva autodestructiva, Rubén Baraja ha estat capaç de portar l'equip a la zona alta de la taula tant de temps després. Amb tot, els ches batallen ara amb la plantilla més jove de tota LaLiga per endinsar-se en llocs europeus; són a 2 punts del setè.

Per això, independentment de si s'acaba aconseguint l'objectiu, el pla per als pròxims anys és mantenir la doctrina actual. Fins que Peter Lim no estigui disposat a invertir en grans fitxatges, el València haurà de conformar-se amb plantilles formades per jugadors de la pedrera, per fitxatges de baixíssim cost o per jugadors cedits. De fet, per a aquest pròxim mercat estival ja estan treballant per aconseguir el préstec d'un davanter.

Roman Yaremchuk, encara que no ha signat una mala temporada, retornarà al Brujas al juny i el València no sol·licitarà allargar-ne la cessió. Al seu lloc, buscaran altres davanters que puguin arribar a Mestalla i rendir durant un any, brindant competència a Hugo Duro i Alberto Marí. El favorit, a hores d'ara, és Samu Omorodion.

Il·lusió amb Samu Omorodion

L'estiu passat, l'Atlètic de Madrid va pagar 6 milions d'euros per aconseguir els serveis d'un futbolista que venia de brillar amb el filial del Granada a Segona RFEF. El melillenc va anotar 18 gols en 33 partits i l'elenc 'colchonero' hi va apreciar un ariet amb molta projecció. Això sí, és un projecte a llarg termini, ja que Samu Omorodion amb prou feines té 19 anys i encara deu, consideren al Metropolità, acabar d'adobar-se.

Per això, només confirmar el seu fitxatge, els 'colchoneros' van cedir l'atacant al Deportivo Alabès, on aquest curs està confirmant la seva vàlua. En la seva primera temporada a Primera Divisió, Samu Omorodion ja acumula 8 gols i 1 assistència. Tot i això, encara és una incògnita quins plans té per a ell el Cholo Simeone de cara a la 2024/25.

Una de les opcions que semblen més probables que li tornin a buscar un equip on pugui seguir sumant minuts. I el València estaria interessat a arribar a aquest acord amb l'Atleti. També ho està el seu actual club, l'Alabès, que sol·licitarà un préstec nou.

No obstant això, si finalment els valencianistes acaben classificant-se per a Europa, tindran gran part del pes al costat de la balança. Al tècnic argentí de l'equip madrileny li agradaria que el davanter melillenc agafés una mica d'experiència també en competició continental.