Joan Laporta rient

Marcos Alonso se n'anirà i el Barça es fixa en un futbolista de la Lliga Hypermotion

Podria competir amb Alejandro Balde per la titularitat al lateral esquerre

Tot apunta que Marcos Alonso no continuarà la temporada que ve al Barça. El veterà lateral esquerre va arribar a l'estiu del 2022 procedent del Chelsea a cost zero. Al principi arribava per ser suplent de Jordi Alba, però es va trobar amb la irrupció de Balde. Això va provocar que perdés protagonisme. La temporada passada va jugar 37 partits, 20 com a titular, però la majoria van ser de defensa central. Aquest any només ha jugat 8 partits per culpa de les lesions.

Alonso acaba contracte aquest estiu i es rumoreja que és molt a prop de l'Atlètic de Madrid. El FC Barcelona està considerant seriosament la repesca d'Àlex Valle, actualment cedit al Levante UD, com a part de la seva estratègia per reforçar la seva plantilla de cara a la temporada que ve. Valle, un lateral esquerre, ha demostrat ser una peça fonamental a l'equip valencià i el Barcelona hi veu un possible substitut per a Marcos Alonso, el contracte del qual finalitza al juny.

Amb la necessitat d'equilibrar els comptes i reduir la massa salarial, el Barcelona busca opcions internes per reforçar el seu equip, i Valle sembla encaixar perfectament en aquest pla. Amb experiència a LaLiga i un coneixement profund de l'estil de joc del club català , el jove lateral es presenta com una alternativa sòlida per a l'equip dirigit per Deco. Valle era titular indiscutible amb el Llevant, però a principis de febrer es va lesionar davant el Leganés. Durant el període que va estar fora, el Llevant va canviar d'entrenador i va posar Felipe Miñambres, que el va relegar a la suplència.

Alex Valle ● Barcelona Future Left-Back - 2023/2024

Números molt pobres de Marcos Alonso amb el Barça

Des de la seva arribada, només ha jugat 102 minuts de 810 possibles. El seu contracte amb el Barcelona expira el 2025, cosa que obliga les dues parts a negociar una possible ampliació per assegurar la seva continuïtat al club. Aquesta decisió reflecteix la voluntat del Barcelona d'apostar per joves talents del planter al bell mig de les dificultats econòmiques que enfronta el club.

Juntament amb Alejandro Balde, Valle podria formar part d'un grup de jugadors del planter que tindran l'oportunitat de demostrar el seu talent al primer equip la temporada que ve, seguint la línia marcada per Xavi Hernández. Amb aquesta estratègia, el Barcelona busca reforçar el seu equip amb talent local i reduir-ne la dependència de fitxatges costosos.