Franck Kessié celebrant un gol quan encara jugava al Barça

El miracle que acaba d'aconseguir l'exculer Franck Kessié

El migcampista juga actualment a la lliga saudita

Un dels gols més recordats pels culers la temporada passada és el de Kessié contra el Reial Madrid en el temps afegit. Aquest gol donava els tres punts als catalans i els posava 12 punts per sobre respecte als merengues, deixant així gairebé sentenciada la competició. Kessié, que va tenir poc protagonisme durant la seva etapa al Barça, va acabar marxant l'estiu passat cap a l'Aràbia Saudita. Moltes persones van pensar que amb aquest moviment arribaria a la Copa d'Àfrica a baix de forma. En canvi, va ser un dels jugadors claus de la selecció ivoriana.

Dels set partits que ha disputat Costa d'Ivori, ha jugat tot el partit en 6 ocasions i ha anotat 2 gols decisius. A més, va anotar el penal que donava l'accés als quarts de final contra el Senegal. Aquest diumenge a les nou del vespre es va jugar la final, que enfrontava Nigèria d'Osimhen contra Costa d'Ivori, l'amfitriona. Els experts donaven com a favorita Nigèria, que només havia encaixat dos gols a tot el torneig, però va ser Costa d'Ivori qui va començar amb més ganes.

Els elefants (nom amb què es coneix la selecció de Costa d'Ivori) van intentar sotmetre el rival durant la primera part, però va ser Nigèria qui es va avançar al marcador gràcies a un gol del central i capità Ekong en un córner . Costa d'Ivori va aconseguir reaccionar a la segona part i gràcies a un gol de Kessié també a la sortida d'un córner ia un gol de Haller, els amfitrions van aixecar el títol.

Franck Kessie 2022 - The Complete Midfielder | Skills, Goals & Assists | HD

La història de com Costa d'Ivori va arribar a la final del torneig és molt rocambolesca. La gent tenia moltes esperances posades al combinat, atès que era l'amfitrió del torneig, però va fer una fase de grups més que decebedor. Va començar amb bon peu, golejant Guinea Bissau (2-0) en el partit inaugural, però després va caure contra Nigèria (0-1) i sorprenentment contra Guinea Equatorial (0-4) Els de Jean-Louis Gasset van acabar tercers amb només una victòria, així que va caldre esperar que es juguessin tots els grups per saber si estaven entre els quatre millors tercers.

Una victòria molt treballada

Es feia difícil pensar que el miracle pogués passar, però dos gols de Moçambic en el temps afegit per empatar a Ghana i un solitari gol de Ziyech contra Zàmbia ho van fer possible. Enmig de tot això, Costa d'Ivori va fer fora el seu seleccionador i va intentar col·locar Hervé Renard, actual seleccionador de França femenina i seleccionador que va donar el títol de la Copa d'Àfrica a la mateixa Costa d'Ivori el 2015, però no va ser possible . Així que van posar Emerse Fae, l'entrenador assistent. Als vuitens es van trobar al Senegal de Sadio Mané.

Els senegalesos s'han avançat, però Kessié des dels onze metres ha aconseguit empatar l'eliminatòria en un penal del meta Mendy que era evitable. A la tanda de penals, els elefants van anotar tots els llançaments i el Senegal en va fallar un. Als quarts de final, van remuntar Mali amb un gol al minut 90 d'Adingra i al 122 de Diakité i a les semifinals, van vèncer per la mínima República Democràtica del Congo amb un gol de Haller. Aquest ha estat el camí de la Costa d'Ivori, que en molts moments del torneig, que organitzaven, ha vist com ha estat al límit de l'eliminació.