Murillo Santiago, a l'agenda del Barça

El central brasiler que agrada al Barça

Joan Laporta ja treballa a confeccionar una competent plantilla de cara al proper curs i una de les seves preocupacions més grans és la de la defensa

Els èxits del Barça a la 2022/23 es van fonamentar, en gran manera, en la seva gran tasca a la parcel·la defensiva. L'equip de Xavi amb prou feines va rebre 20 gols en els 38 partits que es van disputar al llarg del transcurs de LaLiga. El segon classificat en aquest registre va quedar força lluny dels blaugranes; va ser l'Atlètic de Madrid, amb 33 dianes encaixades.

Aquesta temporada, la versió defensiva de l'equip és a anys llum d'aquella que va donar una lliçó la campanya anterior. Ja ha rebut 34 gols i durant gran part de l'any ha mostrat una fragilitat defensiva inexplicable tenint en compte la qualitat dels integrants de la defensa. Tot i que ara semblen haver tornat a aquestes bones vibres, Joan Laporta ja està decidit a fer canvis per al pròxim curs.

Per això ja està començant a consultar els seus miradors per intentar trobar opcions de mercat que pugin el nivell. I un és Murillo, del Nottingham Forest. Això sí, el Barça haurà de competir amb altres equips de la Premier i amb el PSG a la licitació pel defensa colombià.

Murillo, meravellant a la Premier

A Murillo Santiago Costa dos Santos n'hi ha hagut prou uns mesos per consagrar-se com un dels defensors titulars del Nottingham Forest. Va arribar el mes d'agost passat procedent del Corinthians; l'equip anglès hi va invertir 12 milions d'euros. I al cap de poques jornades ja va demostrar que va ser una inversió productiva.

El rotatiu Daily Mail assegura que aquesta és la seva primera i última temporada al City Ground. La seva joventut, la seva contundència al tall i la seva seguretat al salt l'han convertit com un dels centrals amb més projecció del planeta. I ja hi ha diversos clubs top intentant fitxar-lo.

A priori, el preu de sortida no serà superior als 30 milions d'euros. Tot i això, l'interès d'equips amb gran potencial econòmic pot suposar que arribi alguna oferta per sobre d'aquest llindar. El Barça és un dels equips que està a l'aguait; això sí, els blaugranes no poden afrontar una inversió gaire elevada.

Murillo ► Nottingham Forest ● Defensive Skills & Goals 2023 | HD

Sortides abans que arribades

El que és clar és que, a hores d'ara, el Barça compta amb un overbooking en la línia defensiva. A més dels quatre centrals –Jules Koundé, Ronald Araujo, Iñigo Martínez i Andreas Christensen–, s'ha produït la irrupció de Pau Cubarsí. Per acabar-ho d'adobar, des de fa uns mesos Joan Laporta es planteja recuperar Chadi Riad.

Per tant, són cinc o sis jugadors per a dues posicions. Així doncs, abans de poder afrontar cap fitxatge, el Barça ha de sortir a algun dels seus efectius defensius. Així també pot aconseguir més marge econòmic.