Muntatge amb Brian Rodríguez a primer terme i la ciutat de València de fons

Derbi valencià per endur-se Brian Rodríguez

Brian Rodríguez és l'objectiu de diversos equips

Brian Rodríguez no trigarà a arribar a Europa. És una de les grans sensacions del futbol del continent americà i actualment juga a Amèrica de Mèxic, un dels equips més potents de la lliga asteca. No li va anar bé a la nostra lliga. Brian Rodríguez va passar per la Unió Esportiva Almeria la temporada 2020/2021. Tot just tenia 20 anys i va jugar 16 partits sense anotar cap gol, unes xifres força pobres per a un davanter. Actualment ha millorat molt i ja és un fix de la selecció on ha jugat 19 partits marcant un total de quatre gols. Tot això ha despertat l'interès d'equips espanyols com ara València o Vila-real.

Dos equips allunyats de les millors èpoques

Tots dos equips necessiten reforços per revertir el mal moment. El del València comença a ser crònic encara que hi ha alguns brots verds gràcies a joves futbolistes com Javi Guerra, Fran Pérez o Pepelu. Són novens amb 19 punts en 15 partits disputats. Els aficionats ches confien a anar a més a mesura que tots aquests futbolistes joves vagin guanyant experiència.

La trajectòria del Vila-real en aquests últims anys ha estat millor però aquest inici de temporada està sent força negatiu. Quique Setién no va trigar a ser cessat i s'esperava que l'arribada de Pacheta canviés la situació, però l'entrenador burgalès no va aconseguir millorar la situació. Va arribar Marcelino García Toral i es comencen a notar coses. El Vila-real té 16 punts en 15 partits. Unes males xifres, encara que set punts per sobre d'un descens que marca el Celta. Aquest any la salvació serà barata.

El seu estil de joc pot ser útil a tots dos conjunts

El jove davanter uruguaià, es caracteritza per la seva habilitat per manejar la pilota a gran velocitat, la seva capacitat per associar-se amb altres jugadors i explotar-ne la rapidesa, així com la seva habilitat per jugar tant per les bandes com a zones centrals. És conegut per la seva capacitat per desequilibrar i la seva versatilitat, manejant bé tots dos perfils i destacant-se per la seva velocitat i la seva quantitat de gols, especialment en el seu temps a Peñarol i en la seva participació al Mundial Sub-20 amb Uruguai.

La seva adaptació al joc del València i del Vila-real dependria de diverses característiques. Al València, que tradicionalment juga amb un estil de futbol basat en la possessió i en la creació d'oportunitats a través de l'associació i la tècnica, Rodríguez podria encaixar bé per la seva habilitat per manejar la pilota a alta velocitat i la seva capacitat d'associació. La seva habilitat per jugar per les bandes també seria útil en un equip que sovint busca explotar els flancs del camp.

Brian Rodríguez ► Best Skills, Goals & Assists | 2022 HD

En el cas del Vila-real, un club conegut pel seu joc organitzat i el seu estil basat en el futbol de toc i possessió, les habilitats de Rodríguez per desequilibrar des de les bandes i la velocitat podrien ser igualment valuoses. A més, la seva capacitat per fer trets precisos i la seva habilitat per jugar en diferents posicions a l'atac el converteixen en un jugador adaptable que podria integrar-se bé a l'esquema tàctic del Vila-real.

Quin seria el preu?

El preu de Brian Rodríguez seria d'uns 10 milions d'euros , però el rendiment que pot oferir el compensa amb escreix. S'acosta nou derbi a la Comunitat Valenciana encara que aquesta vegada no serà al terreny de joc sinó als despatxos.