Montage amb el col·legiat de La Rioja César Soto Grado al centre i un cercle amb Xavi Hernández a dalt a la dreta

Un àrbitre parla clar sobre dues decisions de Soto Grado que van afavorir el Madrid

L'excol·legiat posa en dubte algunes de les decisions que va prendre Soto Grado

El que va ser al seu dia col·legiat de primera divisió i, actualment, analista arbitral a Mundo Deportivo, César Berrenechea Montero, va ser molt clar sobre algunes de les accions polèmiques que van suscitar el Clàssic disputat ahir al Santiago Bernabéu entre merengues i culers.

Berrenechea Montero va ser àrbitre de primera divisió entre 1987 i 1997, estant ara com a analista arbitral del diari Mundo Deportivo. Montero va ser molt crític amb algunes de les decisions que va prendre i altres que va passar per alt el col·legiat Soto Grado.

Montero no veu penal de Cubarsí a Lucas Vázquez

L'excol·legiat va ser contundent amb la primera jugada polèmica del partit en què el lateral madridista Lucas Vázquez va caure dins de l'àrea blaugrana quan va notar el contacte amb la cama de Pau Cubarsí. Montero va afirmar que: "Al meu entendre, no és penal de Cubarsí a Lucas Vázquez. Crec que el jugador del Madrid enganya l'àrbitre, Soto Grado, que xiula perquè veu un contacte. Però el contacte el busca el jugador del Madrid amb el defensor del Barcelona" .

Vinicius Junior penalty goal vs Barcelona after Lucas Vazquez fall down, Real Madrid vs Barcelona

Una decisió de Soto Grado que va condicionar a favor del Madrid ja que en aquell moment el Barça dominava el partit per 0 a 1, i on els jugadors de Xavi Hernández estaven contenint força bé els atacs a la contra i posicionals del Reial Madrid. Els jugadors blaugranes van demanar a Soto Grande que el revisés al VAR per reconsiderar la seva decisió, però l'àrbitre de La Rioja no va cedir a les peticions dels blaugranes.

Montero Berrenechea veu penal de Rüdiger sobre Fermín

L'analista arbitral, en canvi, sí que veu un penal clar en l'acció de Rüdiger sobre Fermín López dins l'àrea merenga. En un dels llançaments del joc Fermín va penetrar a l'àrea del Reial Madrid i no va poder progressar per una clara obstrucció del central alemany del Reial Madrid . Com era de preveure Soto Grado es va desentendre de la jugada i no va assenyalar pena màxima.

Una acció en què Berrenechea Montero era contundent reconeixent que: "és una obstrucció amb contacte. Es castiga amb lliure directe. Si és a l'àrea, és penal. A més, el defensa del Madrid no vol jugar la pilota" . Soto Grado tampoc va cedir a les peticions dels jugadors de Xavi Hernández d'anar al monitor de VAR per tornar a veure la jugada repetida.

Falta de tecnologia a La Lliga al gol fantasma

Una altra de les grans accions polèmiques que va deixar el Clàssic va ser la jugada en què la pilota que toca Lamine Yamal sembla que travessa la línia de gol del Reial Madrid. A les diferents preses només una va deixar força clar que la pilota va acabar entrant a la porteria de Lunin, però com les anteriors accions controvertides Soto Grado va rebutjar qualsevol opció d'anar a veure-ho repetit al VAR .

¿GOL FANTASMA LAMINE YAMAL? | ¿PENAL CUBARSÍ LUCAS VÁZQUEZ? | SUSTO RUDIGER POLICÍA CLÁSICO BERNABEÚ

Sobre aquest fet ocorregut al Bernabéu Berrenechea Montero denuncia la manca de tecnologia per acabar amb aquestes polèmiques sentenciant que: "en aquest cas, el que és increïble és que no hi hagi una presa que serveixi al VAR per prendre una decisió clara, atès que en les imatges que s'han posat no es veu amb claredat total si la pilota entra o no del tot, per tant, només queda refiar-se del criteri de qui pren la decisió però sabent que és una gran fallada que no hi hagi una tecnologia de gol a la Lliga" .

En tot cas, totes les accions que estaven embolicades de certa polèmica Soto Grado les va acabar decantant a favor del Reial Madrid, ja que cal recordar que el criteri a l'hora de mostrar cartolines grogues per a un equip i l'altre no va ser la mateixa, així com l'acció en què Valverde entra amb els tacs i lesiona a de Jong va ser saldada gairebé sense xiular falta. Un Barça que es va veure, clarament, perjudicat per cadascuna de les decisions preses pel col·legiat de La Rioja César Soto Grado.