Muntatge amb el staff tècnic del FC Barcelona, un emoticà d'un braç fent força avall a l'esquerra i un cercle difuminat amunt a la dreta

El Barça tanca un fitxatge que il·lusiona el barcelonisme i soluciona un problema

El club blaugrana reforça el staff amb una figura molt important per a l'equip

El FC Barcelona continua tancant carpetes amb vista a la planificació de l'equip per a la temporada que ve. La confirmació que Xavi Hernández continuarà sent el tècnic del primer equip i que esgotarà, per tant, l'any que queda de contracte permet al club seguir treballant la confecció de l'equip per al curs següent.

Dins el staff tècnic hi ha figures molt importants per al dia a dia dels futbolistes. La preparació física és vital per condicionar els jugadors i evitar el risc de lesió, així com el rol que poden exercir els nutricionistes o psicòlegs per al benestar físic i emocional de cadascun dels jugadors. I és aquí on el Barça ha confirmat la incorporació d'una peça clau.

Julio Tous, nou entrenador de força

El FC Barcelona ha anunciat que aconsegueix els serveis de l'entrenador de força, Julio Tous. Tous ja coneix la casa ja que el 2004 va estar com a part de l'staff tècnic de Frank Rijkaard . A més, a Tous l'avala la seva experiència curricular sent la mà dreta del tècnic italià Antonio Conte, amb qui va compartir feina al Chelsea el 2017, així com a la Juventus i la selecció italiana.

Todo es fuerza: el modelo Julio Tous

Dins del treball de força, Tous és expert en entrenament del sistema propioceptiu, vital en tot allò que té relació amb la coordinació i equilibri del futbolista , que s'afegeix al seu profund coneixement en treballs amb màquines inercials que estimulen la fase excèntrica del moviment del jugador repercutint en enfortiment del múscul, així com els entrenaments intervàlics com el yoyó.

La força com la base per evitar lesions

L'àrea de l'entrenament de força està poc estesa a Espanya, ja que és una àrea que està totalment instaurada en altres lligues com la Premier League, on tots els equips tenen entrenadors de força als seus gimnasos.

Els treballs de força permeten reforçar les articulacions dels esportistes, la qual cosa minimitza el risc de patir lesions musculars i tendinoses , així com també permet suportar millor les càrregues físiques a què se sotmeten els jugadors en els entrenaments de camp o en els partits de competició.

Dins dels treballs de força també s'inclouen la pliometria, que consisteix en el treball de la velocitat, la propiocepció, per a l'equilibri i la coordinació, així com tot el que té a veure amb el core o centre de gravetat del cos que també ajuda el futbolista a tenir més control de tots els seus moviments.

Els últims serrells per polir

Mancant acabar-se de confirmar els últims serrells que vincularan Julio Tous dins del nou staff tècnic de Xavi Hernández per a la temporada que ve, el club pretén sumar coneixement i experiència amb l'objectiu d'assolir els nivells d'intensitat i ritme que requereix l'alta competició.