Joan Laporta al Camp Nou fent un discurs

Apareix un altre nom com a reforç low cost per al pivot del Barça al gener

El Barça busca algú per poder dosificar Oriol Romeu

El Barça continua maniobrant per intentar un fitxatge de garanties per al pivot defensiu. El club català va incorporar Oriol Romeu a l'estiu, però el futbolista català està demostrant un nivell molt pobre. Ha passat de titular a suplent i en els partits en què ha tingut oportunitat de jugar ha comès errors molt greus. Sense anar més lluny, va ser un dels culpables de la dolorosa derrota del FC Barcelona contra l'Anvers, cosa que ha col·locat l'equip i especialment al d'Ulldecona en una situació complicada.

Una altra opció de baix cost per al pivot defensiu del Barça

La directiva encapçalada per Joan Laporta i la seva xarxa d'scouting segueix fent una feina magnífica per buscar el substitut ideal de Sergio Busquets. Això és molt fàcil de dir, però molt complicat de fer, i és precisament per aquesta raó que el club blaugrana, estaria buscant una opció de baix cost mentre aconsegueixen el reemplaçament ideal. Un dels noms que més agraden és el de Florentino Luis. Un futbolista d'origen portuguès que actualment juga per al Benfica, però que coneix bé com és la lliga espanyola perquè va jugar al Getafe la temporada 2021/2022. Aleshores tenia 22 anys i va jugar 22 partits entre Lliga i Copa del Rei.

Ara com ara i amb tan sols 24 anys estem parlant d'un futbolista que té una capacitat física impressionant. La temporada passada el portuguès va disputar més de 54 partits oficials amb el Benfica sense pràcticament baixar la seva intensitat o nivell futbolístic a tots els partits. Aquesta temporada ja ha disputat 17 partits.

El Barça i un altre traspàs de 20 milions d'euros

El futbolista té un valor de 20 milions d'euros, però té un contracte de llarga durada, el qual acaba el 2027, per la qual cosa si el FC Barcelona vol fitxar-lo haurà de seure a taula a negociar, sota les condicions que imposi el Benfica . El club portuguès fins i tot demanaria una xifra que pujaria fins als 35-40 milions d'euros.

Com encaixaria el portuguès al Barça?

Florentino Luís destaca en diversos aspectes clau que serien crucials per a qualsevol equip dalt nivell, inclòs el FC Barcelona. El seu estil de joc es caracteritza per una capacitat excepcional de recuperació de pilota, cosa que el converteix en un element crucial en la fase defensiva del joc. La seva presència al camp sovint significa més seguretat al centre del camp, ja que és eficient interrompent les jugades de l'equip contrari i efectiu en tallar passades potencialment perilloses.

Florentino Luis - Full Season Show - 2023ᴴᴰ

A més, Florentino té una visió de joc admirable i un bon posicionament defensiu. Aquestes qualitats li permeten no només recuperar pilotes, sinó també iniciar jugades ofensives des de posicions més endarrerides, facilitant la transició del joc de defensa a atac. Aquesta habilitat de transició ràpida és un actiu valuós al futbol modern.

Pel que fa a la possible adaptació al FC Barcelona, l'equip català se centra en un estil de joc enfocat a la possessió, el famós tiki-taka, que exigeix jugadors amb excel·lent tècnica, capacitat per mantenir la possessió sota pressió i una aguda visió per generar jugades ofensives. Florentino, amb la seva habilitat per recuperar i distribuir la pilota, podria encaixar bé en aquest esquema i aportar equilibri entre la defensa i l'atac.