Joan Laporta al Camp Nou fent un discurs

El jove de 16 anys del Barça que és el quart millor del món de la seva edat

Un altre jove del Barça destaca

Segueix la ratxa de bones notícies per al planter del Barça i aquesta vegada la notícia no està relacionada amb Lamine Yamal. Segons el portal especialitzat Transfermarkt, un altre dels jugadors del planter del club català estaria a la llista com els millors valorats en relació amb els futbolistes de la seva edat.

Un planter ple de promeses que fan il·lusionar l'afició blaugrana

La bona feina que ha realitzat el club català en els últims 30 anys amb la pedrera, continua donant els seus fruits. Una prova nova d'això, el desenvolupament d'una de les noves promeses del Barça Athletic. De qui estem parlant? La nova revelació i estrella del futur és Marc Bernal.

El futbolista català va arribar a dalt de tot del planter del club amb tan sols 16 anys. Però què fa tan bo aquest noi? Tot i la seva curta edat, ja fa 1.88 metres. Això sumat a un bon físic per a la seva edat el converteixen en un dels millors jugadors de categoria sub 17.

Marc Bernal, el noi de 16 anys que val 1 milió d'euros

Pot ser que aquesta xifra et sembli poc, però la veritat és que Bernal tot just fa un any que juga al Barça Athletic i ha aconseguit revaloritzar-se en més d'un 200% en el poc temps que porta a l'equip. És important recordar que aquest noi només té 16 anys, i per això el seu valor de mercat el posiciona com el quart futbolista més car de la seva edat.

Per què el Barça no el puja al primer equip?

Si bé ja hem vist casos on el FC Barcelona, s'arrisca i decideix donar minuts a un futbolista de 16-17 anys, com ha estat el cas de Gavi, Pedri, Ansu i Lamine Yamal, però la veritat és que tots aquests noms són jugadors o datac o de creació de joc. Marc Bernal jugaria directament en la posició de pivot defensiu, per la qual cosa estaria molt exposat a constants xocs, cosa que podria frenar la seva progressió si es lesiona. Aquest jove del planter encara no està totalment desenvolupat físicament, cosa que implica que, si pateix una lesió greu, aquesta podria agreujar-se de manera definitiva.