Guido Rodríguez en una acció d'un partit

El Barça no va voler Guido Rodríguez i ara un altre equip vol el seu fitxatge a cost 0

Sortirà gratis del Real Betis aquest estiu

Fa unes setmanes, Guido Rodríguez tenia les maletes gairebé preparades per viatjar a la Ciutat Comtal i signar com a nou jugador del Barça. Futbolista i club tenien un preacord verbal que s'havia de ratificar sobre el paper abans del 31 de maig. Però, sorprenentment, no va passar.

Algunes teories apunten que Hansi Flick no està del tot convençut que l'argentí sigui l'home que necessiten per reforçar el centre del camp. Altres ho encaminen més aviat a que el Barça no ha pogut resoldre alguns conflictes econòmics, cosa que havia de fer abans d'afrontar un nou fitxatge, per més que fos gratuït. Ara, amb tot, després de l'expiració del primer acord, sembla pràcticament improbable que Guido Rodríguez pugui convertir-se en futbolista blaugrana aquest estiu.

Recordem que el seu contracte amb el Reial Betis expira el 30 de juny del 2024 i que no ha arribat a un acord per renovar-lo. Les seves exigències salarials són massa elevades i inassumibles per als d'Heliòpolis. Així doncs, l'única certesa en aquests moments sobre el cas de Guido Rodríguez és que marxarà a cost zero del Benito Villamarín a partir de l'1 de juliol.

La seva propera destinació és encara desconeguda, ja que té diverses ofertes sobre la taula. Una de les que li podria haver arribat els últims dies, segons alguns reports, és la de la Reial Societat. Roberto Olabe ho té marcat, amb el beneplàcit d'Imanol Alguacil, a la llista de desitjos.

Reforços per al centre del camp

Als despatxos del Reale Arena són conscients que poden patir alguna pèrdua important a la medul·lar. Tant Martin Zubimendi com Mikel Merino estan sent temptejats per diversos equips i no és gens descartable que s'acabin marxant. Si s'acaba produint alguna d'aquestes dues vendes, la Reial anirà a buscar Guido Rodríguez perquè els pugui suplir.

L'argentí és un futbolista del gust del cos tècnic de l'elenc txuri-urdin. Els ha enlluernat en la seva aventura de 4 anys com a futbolista verd-i-blanc, on ha jugat 173 partits a un altíssim nivell. Fins i tot, malgrat la seva endarrerida posició a la sala de màquines, ha pogut anotar 9 gols i repartir 4 assistències.

El seu perfil de centrecampista defensiu i la seva idiosincràsia de futbolista corpulent i impertèrrit, a més d'habilitós a la sortida de pilota, encaixa a la perfecció amb el que necessita la Reial en la seva línia central. Imanol Alguacil sol variar entre el 4-4-2 i el 4-3-3 i Guido Rodríguez es pot adaptar a la perfecció tant sent l'únic pivot com estant acompanyat.