Jugadors del Cadis i Paco López

Els 3 primers descartats al Cadis CF per a la temporada 2024/2025

Paco López comença a prendre les seves primeres decisions com a nou tècnic

Quan les coses surten malament, cal fer canvis, és llei de vida; i de futbol. I al Nuevo Mirandilla estan convençuts que s'han de produir modificacions en la confecció de la plantilla per poder guarir les fissures que han afectat l'equip aquest any. I que els han portat a consumar el fatídic descens a Segona Divisió.

Per això, la direcció esportiva del club, a instàncies del nou entrenador, Paco López, està preparada per prendre decisions pel que fa a la sortida de jugadors. Aquells que no han estat a l'altura del que s'esperava han de deixar buit a nous fitxatges que sí que puguin aportar alguna cosa diferent. Un terç de la plantilla gaditana estava formada per jugadors cedits que no seguiran; i, a més, hi ha tres futbolistes en propietat que ja saben que no entren als plans per a la 2024/25.

Aquests tres grans damnificats són Rubén Sobrino, Fede San Emeterio i Sergi Guardiola. A més, amb tots tres es produeix la mateixa situació contractual. Tot i que la seva vinculació amb el Cadis es perllongava més enllà d'aquest estiu, van acordar quan van signar que, en cas de descens, disposaven d'una clàusula alliberadora que els permetia marxar de franc.

Gris temporada dels tres

Les lesions i el baix rendiment han fet que els tres futbolistes esmentats no hagin mostrat el nivell esperat. Fede San Emeterio, per exemple, va patir un trencament del lligament creuat i s'ha perdut gran part de la temporada. Tot just ha pogut disputar 4 duels a LaLiga.

Rubén Sobrino, per la seva banda, va arribar a l'entitat andalusa el 2021 després d'un pas no gaire exitós pel València. Els primers anys al Cadis no van ser gens dolents i per això se li va proposar la renovació el 2023. Aquest curs, encara que sí que ha tingut força participació (33 partits), no ha vist porta en cap ocasió; només ha repartit una assistència.

Sergi Guardiola havia de ser una de les grans referències ofensives dels gaditans aquesta temporada. Però, res més lluny de la realitat, només ha anotat un gol en 24 duels i ni tan sols ha aconseguit consagrar-se a la titularitat amb cap dels dos entrenadors que han dirigit el Cadis.

Així doncs, amb la sortida d'aquests tres futbolistes i de tots els cedits, s'espera un estiu molt mogut als despatxos del Nuevo Mirandilla. Paco López durà a terme una remodelació gairebé completa del planter amb l'objectiu de retornar a l'equip com més aviat millor a Primera Divisió.