Muntatge d'Alejandro Balde ia la cantonada superior esquerra l'escut del Manchester City

La resposta del Barça quan el Manchester City va voler fitxar Alejandro Balde

Clara resposta del Barça a un equip amb qui té una gran rivalitat

El Manchester City i Pep Guardiola van intentar fins a l'últim minut del mercat de fitxatges d'estiu passat "robar-li" al Barça el seu lateral esquerre titular. El suposat pacte de no agressió ha quedat totalment en l'oblit i el conjunt anglès va intentar amb totes les forces emportar-se el jove hispanoamericà.

Tres jugadors del City que agradaven al Barça: Se'n va endur dos

Durant tot l'estiu el Barcelona i el City han estat en una guerra silenciosa, on tots dos equips han intentat treure's mútuament alguns dels seus millors jugadors. El primer nom que va sonar per al club català seria el de Bernardo Silva, peça clau al projecte de Guardiola. Aquest fitxatge no va fructificar a causa de la negativa del City de vendre'l i de les exigències econòmiques d'una possible venda.

Després de no poder arribar a un acord, el següent futbolista en llista va ser Ikay Gündoğan qui sí que acabaria arribant al club català després de no renovar amb el City. Un fitxatge a cost 0 que ha tingut algunes bones actuacions encara que Xavi Hernández no és capaç d'aprofitar-lo al màxim. Finalment, João Cancelo, va arribar com a cedit a les files del club blaugrana l'últim dia del mercat de fitxatges.

Guardiola va fort

El Manchester City no es va quedar de braços plegats mentre el FC Barcelona intentava fitxar Bernardo Silva i li treia a Gündogan. El club celeste va estar en contacte amb diversos jugadors de l'equip català, dels quals es van confirmar que hi va haver contacte amb Pedri, Gavi, Frenkie de Jong i a aquesta llista se li suma el lateral esquerre Alejandro Balde. Una opció que finalment no va tenir èxit perquè ni el Barça estava disposat a vendre ni el futbolista a sortir. La resposta del club va ser clara: Balde no es ven.

Alejandro Balde: 10 cosas sin las que no puede vivir | 10 Esenciales | GQ España

El Barça va fer bé?

Un cop passa el temps és molt fàcil dir les coses però veient el rendiment de Balde en aquest inici de temporada, és evident que el Barça hagués sortit guanyant si l'hagués venut per una quantitat elevada. El Manchester City hauria pogut pagar uns 60 milions d'euros per un futbolista que Xavi ha condemnat a la banqueta després d'algunes males actuacions. El seu lloc l'ha ocupat Joao Cancelo i Ronald Araujo ha estat traslladat a la banda dreta. En la baixada de rendiment també cal tenir en compte que Xavi Hernández, l'entrenador del Barça, ha demanat a Balde que moderi les seves incorporacions a l'atac per mantenir un equilibri a l'equip. Aquesta nova dinàmica ha portat Balde a adoptar un rol més contingut i menys ofensiu, cosa que n'ha afectat el rendiment habitual.

Balde encara presenta algunes llacunes en el seu joc defensiu, cosa que és una àrea de millora per a ell. A més, s'ha esmentat que enfronta desafiaments per mantenir la concentració durant els noranta minuts, cosa que podria estar incidint negativament en el seu rendiment. El mal moment general del FC Barcelona tampoc hi ajuda.